Akiş GYO'nun gelirleri yüzde 93 arttı

Güncelleme Tarihi:

Akiş GYOnun gelirleri yüzde 93 arttı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2023 13:35

Akiş GYO, 2023 birinci yarıyıl finansal sonuçlarını açıkladı. Yılın ilk yarısında 2.3 milyar lira net kâr elde eden Akiş GYO’nun cirosu da aynı dönemde yüzde 93 artışla 683 milyon TL’ye ulaştı.

Haberin Devamı

Akiş GYO, 2023 birinci yarıyılı finansal sonuçlarını açıkladı. Perakende sektöründe yaşanan canlılığın AVM’lerdeki kira gelirlerine de yansımasıyla Akiş GYO, yılın ilk altı aylık döneminde cirosunu yüzde 93 artırırken, aktiflerini de yüzde 45 büyüttü. Yılın ilk üç aylık döneminde 107 milyon lira olan net kâr, yatırım amaçlı gayrimenkullerin ara dönem değerleme artışları ile birlikte altı aylık dönemde 2 milyar 260 milyon liraya yükseldi. Şirketin yüzde 100 sahibi olduğu ve yüzde 99 gibi yüksek doluluk oranlarıyla öne çıkan Akbatı ve Akasya alışveriş merkezlerinde güçlü operasyonel performansa katkı sağlıyor.

 

‘AVM’LERDE METREKARE BAŞINA CİRO ARTTI’

Akiş GYO Genel Müdürü Levent Çanakçılı, “2023 yılının ilk yarısını başarı ile tamamladık. Alışveriş merkezlerinin tarihi zirvelerdeki doluluk oranlarına ek olarak içinde bulunduğumuz ekonomik konjonktürde perakende sektöründeki ivmeyi destekleyen tüketim iştahı neticesinde AVM’lerimizdeki metrekare başına ciro oranlarında yıllık bazda yüzde 119 oranında yükselme gözlemlenirken, AVM’lerdeki kira gelirlerimizde de yıllık bazda yüzde 98 oranında artış yaşanırken, 2023 yılının ilk yarısında konsolide ciromuz yüzde 93 artışla 683 milyon TL ciroya ulaştı. Yılın ilk yarısında aktiflerimiz de geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 45 artarak 16.3 milyar TL’ye ulaştı. Yatırım amaçlı gayrimenkullerin değer artışları neticesinde 2 milyar 260 milyon TL mertebesinde bir kâr ile yılın ilk yarısını tamamladık" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!