Ailenizin danışmanı ‘onlIne’da

Güncelleme Tarihi:

Ailenizin danışmanı ‘onlIne’da
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2023 07:00

Pandemi ile birlikte büyüyen online psikolojik danışmanlık sektörü, kolay erişilebilir olması ve maliyet avantajıyla hayatımızda kalıcı yer edindi. Anne ve babalara online destek için kurulan yerli bir girişim de sektörün potansiyelini ortaya koydu. 2021’de 15 bin lira sermaye ile kurulan ‘Kidolog’ bugün 150 milyon lira değerlemeye ulaştı. Gebelikten doğuma, emzirmeden okul dönemine kadar ebeveynlere online danışmanlık sunan girişim şimdi de aile büyükleri ve kedi-köpek sahipleri için yeni uygulamaları devreye alıyor. Bu adımlarla tüm ailelere hitap etmeyi planlayan Kidolog, dünya markası olmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

'BEBEĞİMİ emzirmekte zorlanıyorum', ‘Doğum iznim bitti ama işe nasıl döneceğimi bilmiyorum’, ‘Çocuğum okula başlamak istemiyor’, ‘Bizimkini bilgisayar başından kaldıramıyoruz’, ‘Ergenlik çağındaki çocuğumla iletişim kuramıyoruz’... Bu cümleleri birçok anne ve babadan duymak mümkün. Sorunlar farklı olsa da çözüm için ortak nokta uzman desteği. İşte bu uzman desteğini online platforma taşıyarak zaman ve maliyet avantajı sunan yerli bir girişim var.

YATIRIMLARLA BÜYÜYOR

Kidolog’un hikâyesi kurucu ortağı ve Ceo’su Eray Uğurelli’nin baba olmasıyla başladı. Pandemi dönemine denk gelen babalık sürecinde kızı için sosyal medyadan bulduğu bir emzirme danışmanından seanslar satın alan Uğurelli, sonrasında bu ihtiyaca profesyonel ve güvenli bir çözüm gerektiği kanısına vardı ve ortağı Burak Candan ile Şubat 2021’de ‘Kidolog’ platformunu kullanıma sundu. Kidolog, gebelik dönemi öncesinden başlayarak, çocuklar 18 yaşına gelene kadarki süreçte online danışmanlık desteği sağlıyor. Doğuma hazırlık süreçlerinden emzirmeye, çocuk gelişiminden diyetisyene, kardeş kıskançlığından ekran bağımlılığına kadar birçok konuda 600’ü aşkın uzman ile aileler web sitesi ya da mobil uygulama üzerinden buluşuyor. Ebeveynler, aralarında pedagog, psikolog ve terapistlerin de olduğu uzmanları inceliyor, isterse ücretsiz öngörüşme de yapıyor ve seans almaya başlıyor.

Haberin Devamı

Ailenizin danışmanı ‘onlIne’da
Eray Uğurelli - Burak Candan

Kidolog’un sadece 2 yıl içinde kat ettiği mesafe potansiyelini ortaya koyuyor. 15 bin lira sermaye ile kurulan şirketin bugün 150 milyon lira değerlemeye ulaştığını belirten Eray Uğurelli, “İlk günlerden bu yana bizlerin yanında olan Alesta Yatırım’ın yanı sıra 10’un üzerinde yeni yatırımcımız bu hikâyenin bir parçası oldu. Founder One, TT Ventures, İTÜ ARI Teknokent ve Kumkaya Makine’nin yanı sıra Ceyda Düvenci gibi bireysel yatırımcıların da katılımıyla, çok önemli bir büyüme dönemini geçirdik ve şirketin değerlemesini 7.5 milyon dolara ulaştırdık” diye konuştu.

Haberin Devamı

DÜNYAYA AÇILIYOR

Yurtdışında yaşayan Türklerden de yoğun talep aldıklarını belirten Uğurelli, “Çin ve Kanada dahil 35’ten fazla ülkeye fatura kesiyoruz. Türklerin çok olduğu Almanya, İngiltere, Fransa gibi ülkelerden ilgi oldukça fazla. Onların gelirine göre uygun fiyatlı olmamız ve anadillerinde hizmet istemeleri önemli etken oluyor” dedi.

 Aile teknolojileri alanında Türkiye’nin ilk unicorn’u olmayı hedefine koyan Kidolog’un, yurtdışına açılma çalışmalarına da başladığını belirten Uğurelli, “Farklı dillerde ve farklı coğrafyalarda hizmet sunacağız. İlk adımı İngiltere, Londra’da attık. Avrupa pazarında İspanya ve Hollanda; ardından da Azerbaycan ve Arap ülkelerine açılmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

 Kidolog ile ayda 5 bin seans yapıldığını, bugüne kadar yaklaşık 100 binin üzerinde görüşme gerçekleştiğini belirten Uğurelli, “Hedefimiz 10 yılda tüm dünyada günde 100 bin seansa ulaşmak” dedi.

SIRADA YAŞLILAR VE CAN DOSTLARIMIZ VAR

SATIN almalarla güçlendiklerini açıklayan Eray Uğurelli, “Bunun ilk örneği çocuklar için interaktif kitaplar ve oyunlar geliştiren Ludus Eğitim Teknolojileri şirketini satın almamız oldu. Marka ismini Readki olarak değiştirdik, haziranda ilk uygulama çıkıyor. 500’ü aşkın dijital kitap ve onlarca mobil oyun portföyde yer alacak” diye konuştu. Satın almaların devam edeceğini açıklayan Uğurelli, “Odağımızda evcil hayvanlar ve sahipleri var. Bu kapsamda bir start up’ı satın alma sürecini sonlandırdık. Evcil hayvan bakımı, eğitimler ve tatil dönemlerinde bakıcı hizmeti gibi ihtiyaçlara aracı olacağız. Temmuz ayından itibaren Türkiye ve Balkanlar’da faaliyete başlayacağız” dedi. Çocuklar ve can dostlarımızdan sonra aile büyükleri için de yeni bir ürün üzerinde çalıştıklarını belirten Uğurelli, şu bilgileri verdi: “Amacımız yaşlılarımızın emeklilikte iyi hissetmelerine katkı sunmak. Uygulamamızda sudoku ya da pilates gibi seanslara katılacaklar. Mobil uygulamamız ise yürüyüş yapmalarını, ilaçlarını almalarını hatırlatacak. Çocukları da aile büyüklüklerini takip edebilecek. Bu hizmeti de yaz sonuna yetiştireceğiz. Böylece sadece anne-babalar için online danışma platformu olmaktan çıkıp tüm aileye hitap edeceğiz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!