Afet bölgesinde işveren ve emekli hacizleri kaldırıldı

Güncelleme Tarihi:

Afet bölgesinde işveren ve emekli hacizleri kaldırıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2023 07:00

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde işveren ve emeklilerin hak ve alacakları üzerindeki haciz işlemlerini kaldırdı.

Haberin Devamı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, depremin ardından afet bölgeleri için yapılan çalışmalar kapsamında alınan tedbirleri tek tek devreye alıyor. Son olarak SGK, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerdeki hak ve alacak hacizlerinin kaldırılması yönünde karar verdi.

Karar kapsamında bölgedeki toplam 251 bin 830 e-mevduat haczi sistemden kaldırıldı. Bununla birlikte, emekli maaş hacizlerinin de 31 Ağustos 2023’e kadar ertelenmesi kararlaştırıldı. Karar, icra takiplerini de içeriyor. Erteleme kapsamındaki borçlar nedeniyle 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümlerine göre yapılan icra takipleri durdurulacak, erteleme süresince yeni icra takip dosyaları açılmayacak.

Erteleme kapsamında borçlar için daha önce haczedilmiş olan menkul ya da gayrimenkul mallar üzerindeki hacizler baki kalacak ancak bu malların satış işlemleri erteleme süresince yapılmayacak. Hacizli araçların yakalamaları da kaldırılacak. Erteleme kapsamındaki borçlara azami 24 ay süreyle tecil faizi alınmaksızın tecil ve taksitlendirme yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!