Adabank 14. kez satışa çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Adabank 14. kez satışa çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2023 07:00

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) şimdiye kadar 13 kez ihaleye çıkmasına rağmen satılamayan Adabank’ı yeniden satışa çıkardı.

Haberin Devamı

Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre 14. kez satışa çıkarılan Adabank’ın muhammen bedeli 210 milyon lira olarak belirlendi. TMSF, Adabank’taki yüzde 96.68 oranındaki hissesi için ihaleyi düzenlemeye hazırlanırken; ihale, kapalı zarfla verilen mali tekliflerin açılmasıyla başlayıp katılımcı sayısına bağlı olarak açık artırma ya da pazarlık usulüyle devam edecek.

Resmi Gazete’de yer alan ilana göre; 24 Mayıs 2023 tarihinde düzenlenecek ihale için muhammen bedel 210 milyon lira olarak belirlerken, isteklilerin ihaleye katılabilmek için 52.5 milyon liralık nakit teminat yatırmaları gerekecek. Fon tarafından daha önce yapılan banka satış ihalelerini kazanan, ancak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan (BDDK) devre ilişkin gerekli izni alamayan şirketler ihaleye katılamayacak. TMSF’den verilen bilgiye göre bankanın değerleme işlemleri bağımsız danışmanlık şirketi Deloitte tarafından yürütüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!