ABD vizesi bir süre verilemeyecek

Güncelleme Tarihi:

ABD vizesi bir süre verilemeyecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2015 10:48

ABD Büyükelçiliği, İstanbul başkonsolosluğuna gerçekleşen saldırı sonrası yeni bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Bu sabah İstanbul'da yaşanan güvenlik olayında, Başkonsolosluk personeli veya ziyaretçilerinden yaralanan olmamıştır. ABD İstanbul Başkonsolosluğu bugün kapalı olacaktır. ABD Ankara Büyükelçiliği ise normal işleyişine devam etmektedir. ABD Büyükelçiliği, Türk emniyet ve güvenlik güçleriyle rutin ve düzenli iletişimini devam ettirmektedir." denildi.

Haberin Devamı

İstanbul’daki konsolosluk saldırının ardından yaptığı açıklamayla ABD vatandaşlarını konsolosluk bölgesinden uzak durmaları konusunda uyardı ve gelişmeleri takip ederek güvenlik konusunda farkındalıklarını kaybetmemelerini söyledi.

Konsolosluğun "Kişisel güvenlik planınızı tekrar gözden geçirin ve çevrenizdeki olaylar, yerel haberlerle ilgili güncellemeleri takip edin" diye devam eden açıklamasında "yurttaşlara yerel otoritelerin yönlendirmelerine sadık kalmaları ve uyanık olmaları" uyarısında bulundu.

Konsolosluk ayrıca Türkiye’ye seyahat edecek ya da hali hazırda ülkede ikamet eden vatandaşları, güncel güvenlik ve emniyet uyarılarına erişebilmek ve acil durumlarda iletişimde kalabilmek amacıyla ABD Dışişleri Bakanlığı Seyahat Kayıt ve Başvuru Programı (STEP) adlı mobil uygulamayı kullanarak ya da en yakınlarındaki ABD Elçilik veya Konsolosluğu’na giderek kayıt olmaları konusunda yönlendirdi.

Haberin Devamı

Başkonsolosluğun Twitter hesabından daha önce yapılan açıklamada şu ifadeler yer almıştı:

"Bu sabah İstanbul'daki ABD Başkonsolosluğu yakınlarında yaşanan olaydan dolayı bir sonraki duyuruya kadar Konsolosluk kapalı kalacaktır. "

"VİZE ALACAKLAR SİTEYİ KONTROL ETMELİ"
Konsolosluk yetkilileri, resmi açıklama dışında bir şey söylemezken, ABD vizesiyle ilgili gelişmeler için http://turkish.turkey.usembassy.gov/visas.html sitesinin sık sık takip edilmesi gerektiğini, gerekli açıklamanın internet sitesinden duyurular olarak yapılacağını söyledi.

ABD vizesi bir süre verilemeyecek
VİZEDE ARIZA YAŞANMIŞTI

Olay ile ilgili soruşturmada Türk yetkilileri ile birlikte çalışılıyor.

.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!