950 TL’lik saatin çakmasını 109 TL’ye satıyorlar

Güncelleme Tarihi:

950 TL’lik saatin çakmasını 109 TL’ye satıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2016 14:43

Hürriyet internette saat dolandırıcılığı yapanların peşine düştü. 950 TL’lik bir saati internette 109 TL’ye satan dolandırıcılar müşterilerine 10 TL’lik plastik saat gönderiyor. Ünlü saat markasının Türkiye’de satışını yapan firmanın yetkilileri ise bu olay karşısında “elimiz kolumuz bağlı, bir domain açılıyor biri kapanıyor” diyor.

Haberin Devamı

Teknolojinin, dolandırıcıların ekmeğine yağ sürdüğü her geçen gün yeni bir örnekle karşımıza çıkıyor. Son dolandırıcılık yöntemlerinden biri de 325 dolarlık bir saati sadece 109 TL'ye sattıkları iddiasıyla gerçekleştiriliyor.

Son günlerde popüler internet sitelerinde Google aracılığıyla yayınlanan lüks bir saat reklamının izini sürdük. Bir internet sitesi üzerinden ünlü bir Japon saat şirketinin resmi internet sitesi izlenimi veren dolandırıcılar, talepleri toplayıp, telefonla teyit aldıktan sonra işlemi başlatıyor. Şirket görevlileri, kuşkulu alıcıları ünlü Japon markanın dağıtıcısı olduklarını ve ürünlerin 2 yıl garantili olduğunu söyleyerek ikna ediyor.

Kargo şirketi ile gönderilen kolide, irsaliye faturasına da gönderen kısmına bir firmanın adını ve ürün adına da dünyaca ünlü saatin ismini yazıyor. Ancak koli açıldığında içinden piyasa değeri 10 TL olan plastik bir sıradan dijital saat çıkıyor.

Haberin Devamı

Ünlü Japon saat markasının Türkiye’deki distribütörü ise Ersa İthalat. 30 yıldır Japon firmayla çalışan şirketin yönetim kurulu başkanı Mustafa Ergün, “ Bu fırsatçılar, çok hızlı ve kolay bir şekilde, sadece birkaç hafta açık kalan Web siteleri yapıyorlar. Üstelik bu Web sitelerinin reklamlarını da tanınmış Web siteleri üzerinden yaparak birçok tüketiciyi kandırıyorlar” diyor.

Ersa İthalat Pazarlama Müdürü Pınar Baykal ise Japonya’daki firmanın konudan haberi olduğunu ve bu internet sitelerinin kapatılması için mücadele ettiklerini vurguladı. Baykal, “Yaptıkları bir dolandırıcılık ve bilişim suçu, bizim de elimiz bağlı. O kadar hızlı hareket ediyorlar ki bir domain kapanıyor biri açılıyor” diye konuştu.

950 TL’lik saatin çakmasını 109 TL’ye satıyorlar

Çakması satılan saatin gerçeği.

Japon markanın saatlerinin Türkiye’de 250TL ile 1800TL arasında satıldığını belirten Baykal bu fiyatın altındaki ürünleri itibar edilmemesi gerektiğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!