50 bin kadın girişimciye ulaştı

Güncelleme Tarihi:

50 bin kadın girişimciye ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2024 07:00

Hepsiburada, kadın girişimciliğini ve deprem bölgesindeki kadınları desteklemeye yönelik çalışmalarını uluslararası kamuoyu ile paylaşmak üzere Birleşmiş Milletler (BM) 68. Kadının Statüsü Komisyonu (CSW68) toplantılarına katıldı.

Haberin Devamı

Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin, şirket olarak uzun yıllardır kadınların ekonomik hayatta var olmalarını desteklemek için çalıştıklarını ve bunları CSW68 kapsamında BM’de anlatma fırsatı bulduklarını dile getirdi. Gökçetekin, “Hepsiburada 2017’den bu yana yürüttüğü programlarla 50 bine yakın kadın girişimciye ulaştı” dedi.

Gökçetekin, 6 Şubat depremlerinin ertesinde  bölgedeki kadın girişimcilere özel merkezler açtıklarını belirterek, şöyle devam etti:

“Muhteşem kadın girişimcilerimiz var ve depremin yaralarını Hepsiburada ile beraber sarıyorlar. Bölgede 3 bin 300 kadına ulaştık. Bu sayıyı 5 bine çıkarmayı, Türkiye genelinde ise 2030’a kadar 120 bin kadın girişimci yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bir kadın girişimci, etrafında yaklaşık 5-6 kişiye istihdam, 20’ye yakın kişiye pozitif sosyal etki sağlıyor. Bu konuda çok heyecanlıyız ve aralıksız çalışıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!