400 milyar liralık alışveriş beklentisi

Güncelleme Tarihi:

400 milyar liralık alışveriş beklentisi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2023 07:00

Kasım ayı kampanyaları ile e-ticarette 400 milyar liralık hareket beklediklerini söyleyen ETİD Başkanı Hakan Çevikoğlu, “Büyük indirim ve kampanyalar bir aya yayılacak. Üniversite öğrencileri vergisiz telefon ve tabletlere rağbet gösterecek. Aralık ayında ise ‘Yılın Son Pazarı, Türkiye’nin Pazarı’nı kuracağız” dedi.

Haberin Devamı

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkanı Hakan Çevikoğlu, Türkiye’de kasım ayının hem indirim kampanyaları hem de özel gün ve haftalarla dolu geçeceğini belirterek, “Bekarlar Günü, Alışveriş Cuma’sı, Öğretmenler Günü, Siber Pazartesi ve 13 Kasım’da okulların bir hafta ara tatile girecek olması ile birlikte kasım ayı e-ticarette yoğun indirim kampanyaları ve alışverişlere sahne olacak. Bu ay e-ticarette yaklaşık 300-400 milyar liralık bir hareket bekliyoruz. Bu yıl geçen yılın kampanya dönemine göre yüzde 110’un üzerinde toplam bir hacim artışı bekleniyor. E-ticaret sektörü yılı yaklaşık 1.3 trilyon lirayla kapatacak” dedi. Çevikoğlu, e-ticaret sitelerinin farklı farklı indirim kampanyaları düzenleyeceğine işaret ederek, teknolojiden modaya, anne bebekten süpermarkete, ev dekorasyondan yapı markete birçok farklı kategoride saat başı indirimlerin yanı sıra sepet indirimlerinin de planlandığını kaydetti.

Haberin Devamı

ÖĞRENCİ İNDİRİMİ ETKİSİ

Hürriyet’e açıklamalarda bulunan Çevikoğlu, Türkiye’de kasım ayının indirimlerle dolu bir ay olacağını ifade etti. Türkiye’de elektronik ticarette kasım ayı çılgınlığı yaşanacağını belirten Çevikoğlu, ayrıca bu ay yaklaşık 7 milyon üniversite öğrencisinin almaya hak kazandığı vergisiz telefon ve tabletlere yoğun rağbet göstereceğini anlattı. Özellikle lojistik altyapılar üzerindeki yükü azaltmak, tüketici şikayetlerine, gecikmelere sebep olmamak için tüm kasım ayına yayılmış bir e-ticaret kampanya günleri serisi olacağını söyleyen Çevikoğlu, belirli saatlerde yapılacak özel indirimlerle tüketicilerin en iyi fırsatları yakalamalarının sağlanacağını anlattı. 

DOLANDIRICILARA KARŞI ‘TEKLİF’ UYARISI

Söz konusu kampanyalarda dolandırıcılara dikkat edilmesini isteyen Hakan Çevikoğlu, alışverişin en ideal olduğu zamanlarda spam ve kimlik avı yapanların da arttığını bildirdi. Çevikoğlu, e-posta aracılığıyla harika bir teklif veya indirim alırsanız, gömülü bağlantıyı mutlaka inceleyin, bazen görünen bağlantı yönlendirilen adresten farklı olabildiğini dile getirerek, “Böyle bir durumla karşılaşırsanız, teklif sayfasına resmi web sitesi aracılığıyla doğrudan erişin. Sadece resmi pazaryerleri aracılığıyla alışveriş yapın ve farklı açılış sayfalarına yönlendiriliyorsanız web adreslerine dikkat edin. Adres satıcının resmi adresinden farklıysa, yönlendirildiğiniz sitedeki teklifin gerçek olup olmadığını resmi web sayfasında arayarak kontrol edin” ifadelerini kullandı. Çevikoğlu, bunun yanında alışveriş yapılacak internet sitesinin Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulan ve güvenilir e-ticaret sitelerine verilen Güven Damgası’na sahip olup olmadığını kontrol edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Haberin Devamı

ARALIK AYI DA İNDİRİMLERLE GEÇECEK

Aynı zamanda PttAVM.com Genel Müdürü de olan Hakan Çevikoğlu, aralık ayında ise Türkiye’nin kendine has indirim kampanyası olan “Yılın Son Pazarı, Türkiye’nin Pazarı” kapsamında, e-ticaret firmalarının stoklarını bitirerek yeni yıla yeni ürünlerle gireceğini ifade etti. Bu kapsamda, yılın son pazarına denk gelen bir haftada da yoğun indirimler yapılacağını kaydeden Çevikoğlu, “Yeni yıla kadar e-ticaret sektörü indirimlerle vatandaşlarımızın bütçesini desteklemeye devam edecek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!