BDDK: Ne yapmamız gerekiyorsa hazırız

Güncelleme Tarihi:

BDDK: Ne yapmamız gerekiyorsa hazırız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2015 11:47

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben, dolardaki yükselişin bankaları çok fazla etkilememesi için agresif bir tavır sergileyeceklerini söyledi. Akben, Bank Asya sürecine yöneliki "Kimsenin spekülasyonlara prim vermemesini diliyorum, biz hukuken, yasal olarak ne yapmamız gerekiyorsa onları yapmaya çalışıyoruz. Bu gibi konularda TMSF yönetiminin, bizim açıklamalarımızın önemli olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Akben, "Gelişmelere göre tedbirlerimizi almaya devam edeceğiz. Kırılganlık, volatilite anında ne yapmamız gerekiyorsa ekonomi birimlerimizle değerlendireceğiz. Hatta bugün Merkez Bankasıyla yine bir toplantımız olacak. Basel kriterleri çerçevesinde uyumsuz olduğumuz alanlarla ilgili onların da ilgi alanına giren konularda ne yapılabiliri ele alacağız" dedi.

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, "Kurlar arttığında, bir takım beklentilerde zayıflamalar olduğunda bazı gelişmeler elbette olacaktır ama bunların şu anda bankalarımızı olumsuz etkileyecek durumu yok. Şu andaki gidişatımız da bu bağlamda iyi seviyelerde" diye devam etti.

Akben, "Küçük kalmış bankalarımız içeride satın almalarla daha büyük hale gelmek istiyor. Bunun yanında daha önce pazarımıza çok girmemiş ülkelerden çok büyük bankalar şu anda çalışmalarını sürdürüyorlar. Ciddi manada da bu alana girmek isteyen bankalar var. Şartları yerine getirdiklerinde Türkiye onlara önemli şekilde pazarı açmaya hazır" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

BANK ASYA AÇIKLAMASI

BDDK Başkanı Akben, Bank Asya süreciyle ilgili de konuştu ve şöyle dedi:

"Kimsenin spekülasyonlara prim vermemesini diliyorum, biz hukuken, yasal olarak ne yapmamız gerekiyorsa onları yapmaya çalışıyoruz. Bu gibi konularda TMSF yönetiminin, bizim açıklamalarımızın önemli olduğunu düşünüyoruz. Bunlar hukuki çerçevede, kanunlar çerçevesinde sürdürülen işlemler. Kim olsa, hangi banka olsa, bu şartlarda aynı uygulama yapılacaktır. Biz 'belgeler tamamlanmadı' diyoruz. Evet tamamlanmadı, hala tamamlanmadı. Biz bir oran demedik. Belgelerin tamamlanmadığını söylüyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!