Rusya'dan jet yanıt geldi

Güncelleme Tarihi:

Rusyadan jet yanıt geldi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2015 10:58

AB'nin Ukrayna krizi yüzünden Rusya’ya karşı uyguladığı ekonomik yaptırımları 31 Ocak 2016 tarihine kadar uzatma kararı almasına tepki gösteren Moskova “Biz de kendi yaptırımlarımızı devam ettiririz” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Yaptırımların 6 ay uzatılmasıyla ilgili basına açıklama yapar Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in basın danışmanı Dmtiriy Peskov, “Bu konuda tavrımız karşılık esasına göre olacağını önceden de ilan etmiştik. AB ile aramızdaki yaptırımlar bizim inisiyatifimizle başlatılmadı. Bilindiği gibi bu tür yasadışı yola Avrupa başvurdu. Onların attığı adımlara bizim attığımız karşı adımlar da yürürlükte kalacaktır. Tabi Avrupa ülkeleri sadece bize değil, kendi üretcisine de kötülük yapmış oyulor” dedi.

AB ile Rusya arasında ekonomik yaptırım krizi Ukrayna’nın Donetsk ile Lugansk bölgelerinde çatışmaların başlamasıyla patlak vermişti. Temmuz 2014 tarihinde uygulanmaya başlanan yaptırımlar bir dizi Rus devlet şirketini kapsamanı almıştı. Rus devlet bankalarıyla devlet petrol şirketlerine uluslararası sermaye piyasasına erişimi engellenmişti. Yaptırımlar bir yıl süreyle devreye sokulmuştu. AB’nin yaptırımlarına karşılık Rusya da Avrupa ülkelerinde gıda ürünleri ithalatını durdurmuştu.

YAPTIRIMLARIN SÜRESİ UZADI

Haberin Devamı

AB Rusya'ya ekonomik yaptırımların süresini uzattı, insan kaçakçılığı şebekelerine yönelik askeri operasyon başlattı.

Avrupa Birliği dışişleri bakanları, Ukrayna'ya müdahalesi nedeniyle Rusya'ya uygulanan ekonomik yaptırımları Ocak 2016'ya kadar uzattı.

Dışişleri bakanlarının Lüksemburg'da yaptıkları toplantı hakkında bilgi veren bir AB yetkilisi, bakanların deniz yoluyla Libya'dan Avrupa'ya insan kaçakçılığı yapan şebekelerle mücadele için askeri operasyon başlatmaya da karar verdiklerini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!