Dolarda risk devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Dolarda risk devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2015 22:16

Seçimlerin tamamlanmasıyla birlikte piyasalardaki belirsizlik yerini yeni hükümet beklentisine bağlı olarak iyimserliğe bıraktı. Dolarda kısmi düşüşe rağmen çıkış trendi sürüyor. En kritik seviye ise 2.73 TL.

Haberin Devamı

SEÇİM sonuçları piyasaları dalgalandırdı. Seçim sonrası belirsizlik yerini yeni hükümet beklentisine bağlı olarak iyimserliğe bıraktı. Yeni hükümet beklentileri piyasaları olumlu etkilemeye devam edebilir. Ancak erken seçim olasılığı ve belirsizliğin tekrar öne çıkması olumsuz havayı geri getirecektir. Önümüzdeki hafta faiz artışı beklenmeyen FED toplantısı ve Yellen’in basın toplantısı, Yunanistan konusu ve dış piyasaların seyri izlenmekle birlikte iç siyasi gelişmelere duyarlılık sürecek.

DOLARDA ÇIKIŞ SÜRER Mİ?

Dolar Türk Lirası karşısında kâr satışlarına rağmen çıkış trendini korunuyor. 2.70 seviyesinin üzerinde çıkış trendinin devamı beklenebilir. Bu seviyenin altında kalınması durumunda satışların devamıyla birlikte sonraki destekler 2.655 ve 2.62-2.60 seviyelerinde. Tepki yükselişinin devamı için 2.73 seviyesinin geçilmesi önemli olacak. Sonraki dirençler 2.76 ve 2.80 seviyelerinde görülüyor. Kısa dönem 2.70-2.80 bandı izlenebilir. 2.70 seviyesinin üzerinde tutunduğu takdirde tepki alımları beklenebilir.

Haberin Devamı

BORSADA DALGALI SEYİR

Seçim sonuçlarıyla gelen sert satış sonrası, koalisyon hükümeti olasılığının fiyatlamasıyla tepki alımları görüldü. Tepki çıkışının devamı için 81.600 seviyesinin geçilmesi önemli olacak. Sonraki dirençler 83.000-83.400 ve 84.500 seviyelerinde bulunuyor. İlk destek ise 80.000 seviyesinde. Bu seviyenin altında ise verilecek sonraki destek noktaları 78.500 ve 76.600-75.000 seviyelerinde bulunuyor. Direnç seviyelerinde satış denemeleri görülse de tepki yükselişi bir süre daha etkisini sürdürebilir.

Dolarda risk devam ediyor

Büyüme ve cari açık beklentilerin üzerinde


GEÇEN hafta ilk çeyrek ekonomik büyüme verileriyle birlikte cari denge verileri açıklandı. İki data da ekonomi için öncü gösterge niteliğinde. Büyüme sürpriz sayılabilecek şekilde beklentilerin biraz üzerinde geldi. Cari açık da yine beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Genel ortalamaların oldukça altında kalan sanayi, inşaat ve imalat sektörlerindeki büyüme verileri tartışmaya neden oldu. 2004-2015 döneminde cari açık, büyüme (GSYH) ve borsayı topluca gözden geçirdik. Aralarındaki etkileşime bakıldığında en anlamlı ikili, büyüme ve cari açık arasında. Özellikle son yıllarda büyüme artıkça cari açığın yükseldiği, büyüme zayıflayınca da cari açığın gerilediği görülüyor. Cari açık ile Dolar/TL (döviz kurları) arasında ise sanılanın aksine çok dikkat çeken bir etkileşim görülmüyor. Bazı yıllar ters korelasyon olsa da döviz kurları yükselince cari açığın da yükseldiği yıllar hayli fazla. Borsa ile büyüme arasında ise eş zamanlı bir hareketten söz etmek zor. Büyüme yükseldiği yıl borsanın değer kaybettiği, ekonominin daralmasına rağmen borsanın yükseldiği yıllar yine çokça var. Piyasayı etkileyen başka parametreler de var tabi ki. 2004-2015 döneminde bazı yıllar için “Beklentiler alınır gerçekler satılır” sözünü haklı çıkaracak şekilde, borsanın ekonomideki büyüme veya daralmaları bir yıl öncesinden fiyatlıyor gibi bir çıkarım yapmak mümkün.

Haberin Devamı

Dolarda risk devam ediyor

Dolarda risk devam ediyor

Dolarda risk devam ediyor

Dolarda risk devam ediyor

Dolarda risk devam ediyor

Dolarda risk devam ediyor

YUKARIDA YER ALAN BİLGİLER TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR, YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!