Japon mühendisin cenazesi memleketine gönderildi

Güncelleme Tarihi:

Japon mühendisin cenazesi memleketine gönderildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2015 17:25

Körfez Geçişi Köprüsü'nün bağlantı halatlarından birinin kopmasından kendini sorumlu tutarak dün Yalova'nın Altınova ilçesinde intihar eden Japon mühendisin cenazesi Japonya'ya gönderildi.

Haberin Devamı

Dün mezarlıkta bilekleri, boğazı ve karnını bıçakla keserek intihar eden Japon Mühendis Ryoichi Kishi için oto yol ve köprü çalışmalarını yürüten Nömayg adlı şirketin Altınova'nın Hersek köyü şantiyesinde Japon adetlerine göre cenaze merasimi düzenlendi. Japon mühendisin ailesi ve yakınlarının katıldığı cenazeden basının görüntü almasına müsaade edilmedi. verilmedi. Ardından Japon mühendisin cenazesi araçla Topçular feribot iskelesine getirildi.

Japon mühendisin cenazesi memleketine gönderildi
KÖRFEZ GEÇİŞ KÖPRÜSÜ'NDE ÇALIŞAN JAPON MÜHENDİS İNTİHAR ETTİ

İDO, Japon yetkililere jest yaparak, iskeleye girişlerinde VIP uygulaması yaptı. İDO, Japon mühendisi taşıyan cenaze aracını sırada bekletmeyerek direkt içeri alıp ilk feribota bindirdi. Ryoichi Kishi'nin cenazesinin Atatürk Hava Limanı'ndan Japonya'ya gönderileceği öğrenildi.

'HERKES DER ÇIKARMALI'
Öte yandan İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe, İzmit Körfez geçişini sağlayacak asma köprü inşaatının halatlarından birinin kopmasından kendisini sorumlu tutarak intihar eden Japon mühendis Kishi Ryoichi’nin ölümünden Cumhurbaşkanı’ndan Başbakana, bakanlardan meslek insanlarına kadar herkesin ders çıkartması gerektiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Japon mühendisin cenazesi memleketine gönderildi

Türkiye’de yaşanan iş kazalarını değerlendiren Gökçe "Yadırgamadık. Çünkü Japonların geleneğinde böyle bir şey vardır. Yapmış oldukları bir kusur eğer can ve mal kayıplarına neden olacaksa onun bedelini kendi canlarıyla öderler. Ülkemizde inşaat sektöründe, diğer alanlarda yaşanan iş cinayetlerini düşündüğümüzde bu davranıştan ders almamak mümkün değil. Sadece bir halatın kopmasından dolayı canına son veren bir meslektaşım, ülkemizde depremlerde ortaya çıkan binlerce insanın ölümünü, milyarlarca dolar mal kayıplarını düşünememiştir" dedi. İnşaat mühendislerinde mesleki bilginin yanı sıra ahlaki ve etik değerlerin de olması gerektiğini vurgulayan Gökçe, Ryoichi’nin ölümünden Cumhurbaşkanı’ndan Başbakana, bakanlardan meslek insanlarına kadar herkesin alacağı çok ders olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Japon mühendisin cenazesi memleketine gönderildi
KÖRFEZİN AYAK İZLERİ

TÜRKİYE ALGISIYLA SIRADAN BİR OLAY OLARAK DEĞERLENDİRİLİRDİ
Halat kopmasının Türkiye’deki algılarla değerlendirildiğinde 'lsquo;trafik kazası gibi’ olağan bir şey olduğunu belirten Gökçe, "Halat üretim evresinde kopmuştur. Ama meslektaşımız konuya böyle bakmamış, tamamlanmış bir köprüden geçecek onlarca aracın suya gömülebileceğini ve bunun da kendi kusuru olabileceği şeklinde değerlendiriyor. Varlığına son veriyor" dedi.

Gökçe, mesleğini titizlikle yaptığını düşündükleri Japon mühendis Ryoichi’nin ailesi ve Japonya İnşaat Mühendisleri Odası ile yakın ilişki kuracaklarını ifade etti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!