Defne Arslan Atlantik Konseyi Enerji Direktörü oldu

Güncelleme Tarihi:

Defne Arslan Atlantik Konseyi Enerji Direktörü oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2015 01:00

ATLANTİK Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi’nin direktörlüğüne ekonomist Defne Arslan seçildi. ABD merkezli Atlantik Konseyi’nin Başkanı Frederick Kempe, uzun yıllar ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin baş ekonomi ve enerji danışmanlığını yürüten Defne Arslan’ın, aynı zamanda Konseyin bölge temsilciliği görevini üstleneceğini de açıkladı.

Haberin Devamı

Washington’da düzenlenen bir törenle Aslan’ın yeni görevini açıklayan Kempe, “Başarılı ekonomist Arslan, Türkiye’ye özel olarak odaklanacak, yeni ortaklıklar ve girişimlerden de sorumlu olacak” dedi. Arslan’ın 17 yılı aşkın süredir ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nde kilit görevler üstlendiğine dikkat çeken Kempe, “Türkiye’nin içinde bulunduğu bölgenin önemli zorluklarla karşı karşıya olduğu bu dönemde, Atlantik Konseyi’nin en başarılı girişimlerinden birinin liderlik koltuğuna geçecek daha nitelikli birini düşünemiyorum” yorumunu yaptı.

ENERJİ ODAKLI ÇALIŞTI

1997 yılında ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nde kıdemli ekonomi danışmanı olarak göreve başlayan Arslan, Türkiye’nin ekonomik kriz yıllarında Uluslar arası Para Fonu (IMF) ile Dünya Bankası programlarını denetledi. Zamanla sorumluluk alanlarına enerjiyi de ekledi. Daha sonra baş ekonomist ve üst düzey Türkiye danışmanı olarak görevini sürdürdü. Kilit bölgesel enerji projelerinin yapılmasında aktif rol üstlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!