Net Holding'den Milli Piyango açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Net Holdingden Milli Piyango açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2014 17:57

Özelleştirme ihalesi dün yapılan Milli Piyango ile ilgili ilk resmi açıklama Net Holding'den geldi. Holding'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıkalamada ortaklık payları ve ödemenin nasıl yapılacağı ile ilgili detaylar paylaşıldı.

Haberin Devamı

KAP açıklamasının devamında "Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) yürüttüğü "Şans Oyunlarının Lisans Verilmesi Suretiyle Özelleştirilmesi İhalesi" 15.07.2014 tarihinde gerçekleşmiştir.

İhaleyi, Net Şans - Hitay Ortak Girişim Grubu'nun 2.755.000.000 $ + KDV tutarındaki teklifi kazanmıştır. Net Şans Oyunları Yatırım AŞ.'nin finansal tabloları, şirketimiz finansal tablolarında tam konsolide olarak yer almaktadır. Ortak Girişim Grubunda Net Şans Oyunları Yatırım AŞ'nin payı yüzde 90, Hitay Yatırım Holding A.Ş.'nin payı ise yüzde 10'dur.

Lisans bedeli TL ve ABD Doları olarak ödenebilecektir. Tercihimiz ABD Doları olmuştur.

Lisans Sözleşmesi'nin bedeli imza tarihinde KDV dahil peşin olarak ödenebileceği gibi; bedelin yüzde 40'ı ile KDV'nin defaten, bakiye tutar ise hesaplanacak faizle birlikte birer yıllık vadelerde üç eşit taksitte olmak üzere ödenebilecektir. Ödeme şekline ilişkin açıklama daha sonra yapılacaktır.

Haberin Devamı

İhale Komisyonu'nun vermiş olduğu nihai karar, Rekabet Kurulu'nun onayını müteakip Özelleştirme Yüksek Kurulu'na sunulacaktır.

Şirketimiz ile Milli Piyango İdaresi ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı arasında parafe edilecek Lisans Sözleşmesi Danıştay'a gönderilecektir. Lisans Sözleşmesi'nde, Danıştay'ın onayı ya da yapacağı değişiklikler sonucunda oluşacak nihai metin imzaya açılacaktır. Ödeme tercihine göre ödeme yapılması ve diğer yükümlülüklerin yerine getirilmesinden sonra Lisans Sözleşmesi imzalanarak yürürlüğe girecektir" denildi.

Net Holdingden Milli Piyango açıklaması
MİLLİ PİYANGO İHALESİ DÜN YAPILDI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!