Milli Piyango ihalesi Ankara'da yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Milli Piyango ihalesi Ankarada yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2014 15:37

Yerli-yabancı üç grubun teklif verdiği Milli Piyango ihalesi bitti. İhale Net Şans-Hitay Ortak Girişim Grubu ile ERG-Ahlatcı Ortak Girişim arasında sürdü. Fiyat 2 milyar 755 milyon dolara çıktı. Kıran kırana süren pazarlık süreci sonunda kazanan taraf Şans-Hitay Ortak Girişim Grubu oldu.

Haberin Devamı

Karşılığı nakit olmak üzere planlama, tertip etme ve çekiliş düzenleme hakkı Milli Piyango İdaresine ait olan şans oyunları lisansının 10 yıl süre ile topluca verilmesi suretiyle özelleştirilmesi ihalesine katılmak üzere Net Şans-Hitay Ortak Girişim Grubu, ERG-Ahlatcı

Milli Piyango ihalesi Ankarada yapıldı
Ortak Girişim Grubu, Turkish Lottery Holding B.V'nin teklif vermişti.

Turkish Lottery Holding , Çek KKCG-Emma Capital ve İtalyan şans oyunları şirketi Gtech'ten oluşuyor. ERG-Ahlatcı Ortak Girişim Grubu ise, Çorumlu Ahlatcı Kuyumculuk ve Ankara merezli ERG İnşaat'tan oluşuyor. Diğer ortaklık ise Net Holding ve Hitay Yatırım Holding'in şirketlerinden oluşuyor.

Haberin Devamı

İLK ÇEKİLEN TURKİSH LOTTERY OLDU

Bir saati aşkın süren pazarlık görüşmeleri sırasında ilk çekilen taraf Turkish Lottery Holding oldu. İhale kalan iki grub arasında geçti. 5'er milyon dolarlık fiyat artırımları ile süren ihalede başlangıç fiyatı 2 milyar 222 milyon dolar oldu. Açık artırma başlangıç tutarı ise 2 milyar 350 milyon dolar oldu.

Gruplar ihalenin sonuna doğru sık sık mola aldı. En son mola alan Net Şans-Hitay Ortak Girişim Grubu oldu. Net Şans-Hitay Ortak Grubu mola sonrası 5 milyon dolar daha arttırdı. 2 milyar 755 milyon doları bulan teklif sonrası ERG-Ahlatcı Ortak Girişim fiyat

Milli Piyango ihalesi Ankarada yapıldı
artırımına gitmedi. Böylece ihale teknik olarak sonlanmış oldu.

ÖDEME NASIL OLACAK

Oluşan fiyatın yanı sıra yüzde 15 KDV de ödenecek. KDV tutarı ise 412 milyon dolar seviyesinde. İhaleyi kazanan grup KDV'yi peşin ödemek zorunda. İhaleyi alan grup ödemenin tamamını peşin yapabileceği gibi ihale bedelinin yüzde 40'ını peşin kalan kısmı üç yıl vadede ödeyebilecek.

Beşiktaş Kulübü eski başkanı Serdar Bilgili de ihaleye katılan isimler arasındaydı. Bilgili, ihaleyi Turkish Lottery Holding'in kazanması durumunda Türk ortağın kendileri olacağını açıkladı.

Haberin Devamı

MOBİL CİHAZLARA DA GİRECEK
İhale sonrası yazılı bir açıklama yapan Net Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Grup CFO'su Orlando Kalumenos, mevcut bayi ağını daha da güçlendireceklerini ifade etti.Kalumenos "Yenilikçi ve dinamik bir yaklaşımla teknolojiyi kullanarak
internet ve mobil cihazlara uygun daha iyi bir hizmet sunacağız. Mevcut sisteme yeni oyunlar ekleyeceğiz" dedi.

1939'DA MİLLİ PİYANGO ADINI ALDI

9 Ocak 1926 tarihinde başlayan piyango çekilişi düzenleme hakkı "Türk Tayyare Cemiyeti"nde bulunuyordu. 14 yıl Tayyare Cemiyeti’nce gerçekleştirilen çekilişler 5 Temmuz 1939 tarihinde kurulan Milli Piyango İdaresi’nin bünyesine geçti.

Milli Piyango ihalesi Ankarada yapıldı
MİLLİ PİYANGO İHALESİNDE ÇORUMLU KUYUMCU SÜRPRİZİ

Milli Piyango ihalesi Ankarada yapıldı

Haberin Devamı

Milli Piyango ihalesi Ankarada yapıldı

ayalp@hurriyet.com.tr

BAKMADAN GEÇME!