‘İTÜ Maden’de Soma işgali

Güncelleme Tarihi:

‘İTÜ Maden’de Soma işgali
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2014 01:06

SOMA’daki maden faciasına dikkat çekmek için İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi binasını işgal eden üniversite öğrencileri, “Soma’da resmi rakamlara göre 300 kişi öldü. Ölen işçilerin hesabını soracağız. Üniversite işbirlikçilerinden hesap sormak için maden fakültesini işgal ettik. Bize desteğe gelen tüm dostlara selam olsun” dedi.

Haberin Devamı

İşgallerinin devam edeceği mesajını veren üniversite öğrencilerine İstanbul Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversiteleri, Taksim Dayanışması ve Sivil Toplum Örgütleri destek verdi.
Soma’daki maden faciasını protesto eden İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencisi bir grup, önceki akşam üniversitenin Ayazağa Kampüsü’nde bulunan Maden Fakültesi’ni işgal etti. Fakülte binasının kapılarını içeriden kapatan, barikat kuran eylemci öğrenciler, binanın girişine ve camlarına da, “Bu fakültede işgal var”, “Üniversite ayağa, Soma’nın hesabını sormaya” yazılı pankartlar astı. Üniversite öğrencileri dün basın açıklaması yapıp, eylemlerinin amacını anlattı. Maden Fakültesi’nin balkonuna çıkarak konuşma yapan üniversite öğrencileri işgalin devam edeceği mesajını vererek, “İşgalimizden sonra fakülte dekanı Fatma Aslan, Soma Holding yöneticileri ile üniversitenin ilişkilerinin kesildiği açıkladı. Orhan Kural internet sitesinden özür diledi. Üniversite yönetimi işgalci öğrenciler hakkında soruşturma açılmayacağının sözünü verdi. Fakat biz bu sözlü açıklamaları kabul etmiyoruz. Soma’da yaşananların bir katliam olduğunu belirten resmi bir açıklama bekliyoruz. Yaşanan katliam son yüzyılın en büyük işçi katliamıdır. Taşeron çalıştırma ve özelleştirmelerle ne ilk ne de son olacak. Üniversiteleri işgale çağırıyoruz. İTÜ’de bir kıvılcım yandı, diğer üniversitelerden de devamını bekliyoruz” dendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!