Tesco: Görüşmeler ilk evrelerinde

Güncelleme Tarihi:

Tesco: Görüşmeler ilk evrelerinde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2014 09:36

Geçtiğimiz Cuma Financial Times Gazetesi İngiliz perakende devi Tesco'nun Türkiye'deki varlıklarını Migros ile birleştirmek için BC Partners ile görüşmeler yaptığını, Tesco'nun bu yolla Türkiye'deki varlıklarını azaltabileceğini yazmıştı. Tesco Kipa'dan bu konu ile ilgili Kamuoyunu Aydınlatma Platformu'na (KAP) açıklama geldi. Açıklamada Tesco'nun farklı şirketlerle farklı opsiyonları değerlendirdiğini, görüşmelerin ilk evrelerinde olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Tesco Kipa, Tesco PLC'nin farklı şirketlerle farklı opsiyonlara yönelik görüşmelerin ilk evrelerinde olduğunu bildirdi.

Financial Times gazetesi, cuma günü İngiliz perakende devi Tesco'nun, İngiltere içindeki faaliyetlerine odaklanabilmek için Türkiye'deki mevcudiyetini azaltmak için arayışa girdiğini yazmıştı. Gazetenin yazdığı seçeneklerden biri Migros ile varlıkları birleştirmek olduğu bunun için de BC Partners ile görüşüldüğüydü.

Tesco Kipa'dan konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"Geçtiğimiz haftasonu yazılı, görsel ve sosyal medya organlarında çıkan haberlere istinaden, Tesco PLC'nin farklı şirketlerle farklı opsiyonlara yönelik görüşmelerin ilk evrelerinde oldugunu belirtmek isteriz. Daha önceden olduğu gibi, yatırımcılarımızın kararlarını etkileyebilecek önemli bir gelişme olduğunda, Kamuyu Aydınlatma Platformu(KAP) vasıtası ile kamuoyunu derhal bilgilendirmeye devam edeceğiz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!