Modemin ‘babayiğidi’

Güncelleme Tarihi:

Modemin ‘babayiğidi’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2013 00:51

Airties, Çin’deki üretimi Türkiye’ye kaydırıyor.

Haberin Devamı

Akıllı telefon, otomobil ve tablet bilgisayardan sonra yerli modemler geliyor. Türkiye merkezli kablosuz ağ teknolojileri üreten Airties, Çin’deki üretimini Türkiye’ye taşımaya hazırlanıyor.

YERLİ otomobil, yerli akıllı telefon ve yerli tabletten sonra yerli modemler geliyor. Türkiye merkezli kablosuz ağ (Wi-Fi) cihazları üreten Airties, Çin’de olan üretim hattını Türkiye’ye taşımaya başlıyor. Airties CEO’su Philippe Alcaras, Türkiye’deki nitelikli mühendisliğin başta olduğu sebeplerden dolayı gelecek yıl Çin’deki üretimi Türkiye’de gerçekleştireceklerini belirtti.

GELECEK YIL BAŞLIYOR

Airties’ın bir Türk şirketi olduğu hatırlatan Alcaras, “Şu anda Türkiye dışında, Çin’de üretim gerçekleştiriyoruz. Tüm mühendislerimiz Türkiye’de bulunuyor. Donanımı ve yazılımı Türkiye’de geliştiriyoruz. Üretim ise Çin’de gerçekleşiyor. Ancak gelecek yıl üretimide Türkiye’de yapacağız. Bu yıl içinde bazı nitelikli fabrikalarda üretimimizin bir kısmını gerçekleştirmeye başlayacağız” diye konuştu. İlk etapta Türkiye’de ‘set top box’ olarak adlandırılan dekoder üretimine başlayacaklarını söyleyen Alcaras, başarılı olma durumunda daha fazla üretim yapacaklarını belirtiyor. Alcaras, özellikle en gelişmiş cihazları Türkiye’de geliştirmek istediklerini ifade ederek, “Türkiye’deki nitelikli üretim kapasitesini çok başarılı buluyoruz. Türkiye’deki üretim maliyetleri Çin’den biraz yüksek, ancak biz Türkiye’de Çin’den daha hızlı üretim yapabileceğimiz düşünüyoruz. Donanım ve yazılım mühendislerimizin tümü Türkiye’de. Beraber çalışma ortamıyla daha hızlı teknoloji geliştirebiliriz. Bunun yanı sıra Çin’de yapılan ürünler, 35 günlük gemi yolculuğu ve 5 günlük kamyon yolculuğuyla Avrupa ulaşabiliyor” diyor.

KÜRESEL OYUNCU OLACAK

En büyük müşterilerinden birinin İngiliz Sky TV olduğunu söyleyen Alcaras, şu anda sadece Avrupa pazarıyla ilgilendiklerini, ancak dünyaya yayılmak istediklerini dile getirdi. Alcaras, “Geçen yıl şirket gelirlerimizin yüzde 60’ı Türkiye’den yüzde 40 ise yurtdışından geliyordu. Ancak bu durum bu yıl değişti. Airties gelirlerinin yüzde 50’si yurtdışından diğer yüzde 50’si ise Türkiye’den geliyor. Yaptığımız planlara göre gelecek yıl gelirlerimizin yüzde 60’ı yurtdışından sağlanacak. Bunun yanı sıra Türkiye en güçlü pazarlarımızın başında geliyor. Her yıl yüzde 30-50 arasında büyüme kaydediyoruz” dedi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!