250 milyon dolara ‘Doal’ meyve

Güncelleme Tarihi:

250 milyon dolara ‘Doal’ meyve
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2015 20:29

6 yıl önce 250 milyon dolarlık yatırımla meyvecilik ve meyve suyu projesini hayata geçiren Anadolu Grubu, markalı meyve satışına başladı.

Haberin Devamı

Özgörkey Ailesi ve Brezilyalı Cutrale ortaklığında kurulan şirketin ilk fidan dikimini 23 Nisan 2011’de gerçekleştirdiğine dikkat çeken Anadolu Etap Genel Müdür Demir Şarman, geçen sezon ilk hasadı topladıklarını söyledi. 25 bin dekar alanda kurulu altı çiftlikte 3 milyon 500 bin dikili meyve ağacına ulaştıklarını söyleyen Şarman, Ayrıca şirkete ait 2 de üretim fabrikası bulunuyor. Ege Bölgesi’nde yedinci çiftlik için hazırlık yapıyoruz. Anadolu Etap ağaç sayısı itibari ile Türkiye’nin en büyük üreticisi konumunda. Haziran 2016 itibariyle ağaç sayımızın 4 milyonu geçeceğini öngörüyoruz. Hedefimiz 2020 yılında 50 bin dekar arazi üzerinde 10 milyon meyve ağacına ulaşmak” dedi.

ZİNCİR MARKETLERDE

Türkiye’nin ilk sertifikalı meyve markasını oluşturduklarının altını çizen Şarman, “Markamızın adı ‘Doal’ olarak belirledik. Doal markalı meyvelerin satışı, İstanbul’daki Migros ve Carrefour gibi zincir marketlerde başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!