'Yunanistan'a rehin olmayın'

Güncelleme Tarihi:

Yunanistana rehin olmayın
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 17, 2012 14:35

Dünya Bankası Eski Başkanı Robert Zoellick, Avrupa'nın borç kriziyle gerektiği gibi ilgilenmemsi durumunda, Lehman Krizi'ne benzer bir sorunla karşı karşıya kalacağını söyledi. Zoellick ek olarak Avrupalı yöneticilerin kendilerini Yunanistan'ın eline rehin etmemeleri gerektiğini de belirtti.

Haberin Devamı

İngiliz Observer gazetesine röportaj veren Zoellick, gelişmekte olan ülkelerin euro bölgesi ve diğer daha büyük ekonomilerden kaynaklanan belirsizliklere karşı kendilerini hazırlaması gerektiğini ifade etti.

Zoellick, "Piyasalardaki belirsizliÄŸin maliyetinin ÅŸimdililerde geliÅŸmekte olan ülkelere kesildiÄŸini görüyoruz. Borç krizinin yarattığı dalgalanma etkisi herkesin hayatını zorlaÅŸtırıyor" dedi.      Â

   
   Â
Bu hafta hem İngiliz hem de Alman basına konuşan Zoellick, Alman Der Spiegel dergisine verdiği demeçteyse, Avrupalı liderleri borç krizine yönelik yeteri kadar hareket etmemek ve çözüm bulmakta geç kalmakla itham etti.

Avrupa'nın etkisi kaybetme riskiyle karşı karşıya kaldığına dikkat çeken Dünya Bankası Eski Başkanı gelişmekte olan ülkelerin de belirsizlikle baş etmek zorunda kaldığını söyledi.

Haberin Devamı

Zoellick her iki röportajında da Avrupalı liderleri acil harekete davet etti.  Â

     Â

Dünya Bankası Eski Başkanı Der Spiegel'deki röportajında "Avrupalı siyasiler her zaman geç hareket etti ve çok az şeyin sözünü verdi. İşler sıkılaştığında, yeni likiditeler yarattı" ifadelerini kullandı.

Zoellick, Avrupalı siyasilerin bu tutumlarının kendilerine zaman kazandırdığını ancak euro bölgesinin yapısal sorunlarına yanıt vermediğini de belirtti.

Yunanistana rehin olmayın
 Â
YUNANÄ°STAN'A REHÄ°N OLMAYIN

Yunanistan'ın eurodan çıkma ihtimali üzerine de konuşan Zoellick, bunun çok büyük sonuçlar doğuracağını ancak Avrupalı liderlerin kendilerini Yunanistan'ın elinde rehin etmemeleri gerektiğini de belirtti.

Zoellick, "Şu andaki belirsizlik ortamı Avrupa'nın Yunanistan hükümetinin istediği herşeyi vermesine neden olmamalı. Eğer Yunan yöneticiler eurodan çıkma tehditleri savuruyorsa, Avrupa'nın geri kalanı bu durum sonuçlarına karşı yeni bir mekanizmaya sahip olmak zorunda" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!