Euronun kaderi belirleniyor

Güncelleme Tarihi:

Euronun kaderi belirleniyor
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 17, 2012 12:57

Yunanistan bugün euronun ve kendisini kaderini belirleyecek seçime gidiyor. Sandıklardan çıkacak oylarla kurulan hükümetin Atina'nın euroda kalıp kalmamasına yönelik vereceği karar hem Yunanistan hem de euronun bütünlüğünü korumak adına oldukça önemli bir karar olarak gösteriliyor.

Haberin Devamı

 Seçimden bir önceki gece Avrupa Şampiyonası'nda Yunanistan'ın Rusya'yı yenmesinin sevincini arabalarının kornalarını çalarak, Syntagma Meydanı'ndan kutlayan Yunanistan'da bugün daha sakin bir hava var.

BU KEZ YEŞİL SAHADA KAPIÅžACAKLAR      Â

İşin ilginç bir diğer yanı ise, Almanya'nın beklenediği gibi futbol turnuvasında grubunu birinci sırada bitirmesi durumunda, Perşembe günü Avrupa Şampiyonası'nda bir Yunanistan-Almanya karşılaşmasının yaşanacak olma olması. Almanlar her zamanki gibi yine kazanacak taraf olarak gösteriliyor.

 Â

Yunan politikacılara yakın isimler, Yunanistan'ın maçı kazanması durumunda, ülkede anketlere göre destekçileri artan Yeni Demokrasi'yi güçledireceğini söylüyor. Parti ülkede milliyetçi tavırlarıyla dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Ãœlkede alınan borçlar dolayısıyla Avrupa'dan gelen kemer sıkma önlemleri taleplerine karşı verilen seçim savaşında, anketler radikal solcu Syriza Partisi ile Yeni Demokrasi partisinin yarışına burun buruna devam ettiÄŸini gösteriyor. Â

Euronun kaderi belirleniyor

YUNANÄ°STAN EURODA KALACAK    Â

Avrupa Birliği ve IMF ise yeni kurulacak hükümetin 130 milyar euroluk kurtarma paketinin gereklerinin yerine getirilmesi konusunda ısrarcı. Aksi durumunda Yunanistan'a verilecek fonların kesileceğine dikkat çekileceğine ve bu durumun Atina'yı iflasa sürükleyeceğine dikkat çekiyor.

Yunanistan'da ise bütün partiler ülkenin euroda tutulacağını söylüyor.  Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!