2 yılda 8.6 milyar yatırım

Güncelleme Tarihi:

2 yılda 8.6 milyar yatırım
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2017 20:45

Geçtiğimiz yıl 4.1 milyar TL yatırım yapan Sabancı Holding, 2017’de bu rakamı 4.5 milyar TL’ye çıkardı. Son 5 yılın en büyük yatırımını 2016’da yapan Sabancı Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, “2016 yılı özel bir yıldı ve zor bir yıldı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Son 5 yılın en büyük yatırımını 2016’da yapan Sabancı Holding, bu dönemde 4.1 milyar liralık yatırım gerçekleştirdi. 2017’de yapılacak yatırım tutarını 4.5 milyar lira olarak açıklayan Sabancı Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, “2016 yılı özel ama zor bir yıldı. Ancak Sabancı olarak, odağımızı hiç kaybetmedik. Odağımız; çalışmak, üretmek, yatırım yapmak, büyümek ve sürekli başarıyı aramak. Bu odağımızı hiç kaybetmeden 2016 yılında, bu zor yılda tüm Sabancı çalışanlarının özverili çalışmasıyla başarılı sonuçlar elde ettik” dedi.

2.7 MİLYAR NET KÂR

2016 yılını değerlendiren Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul, şunları söyledi: “Sabancı Topluluğu için 2016 yılı, operasyonel karlılığımızı arttırarak büyüdüğümüz, içinde bulunduğumuz sektörlerde hedeflerimize ulaştığımız bir sene oldu. 2016’da konsolide net kârımızı yüzde 19 artırarak 2 milyar 700 milyon TL’ye çıkardık. Yine aynı dönemde kombine net satışlarımız ise yüzde 12 artışla 53.6 milyar TL oldu. Kombine EBİTDA ise yüzde 25 artışla 11.2 milyar TL olarak gerçekleşti. 2016 global anlamda zor bir yıl oldu ama buna rağmen Sabancı Holding olarak son beş yılın en büyük yatırımını da bu sene 4.1 milyar TL olarak yaptık.” Sabancı Holding’in 2017 yılı planlarına da değinen Kurtul, şunları söyledi: “2017 yılında da hedefimiz çok büyük. Sabancı Holding olarak yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz ve daha güçlü bir Türkiye için 4.5 milyar TL yatırım yapmayı, çift haneli büyümeyi hedefliyoruz. Sabancı Holding olarak 2017’de de, inovasyon kültürümüz ve operasyonel mükemmellik anlayışımız ile yaptığımız her işte, faaliyet gösterdiğimiz her sektörde paydaşlarımıza ve ülkemize daha fazla değer yaratmak için çalışacak ve hedeflerimize koşmaya devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

KURTUL’A TEŞEKKÜR GÖÇMEN’E GÜVEN

30 Mart itibariyle görevden ayrılacak olan Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul ve bayrağı devralan Mehmet Göçmen ile ilgili de değerlendirmede bulunan Güler Sabancı, şunları anlattı: “Zafer Kurtul, son 20 yıla yakındır Sabancı Topluluğu’nda birçok önemli görevi üstlendi. Kendisinin bu süreçte, bu önemli koşuda, bu önemli kararlarda çok büyük katkısı oldu. Kendisine grubumuz adına teşekkür ediyorum. Bundan sonraki yolcuğunda da başarılar diliyorum. Kuvvetli öz kaynaklarımız, sağlıklı finansal yapımız, daha da önemlisi, daha da kıymetlisi kuvvetli insan kaynaklarımız ve sağlam kurumsal kültürümüz ile bugünlere geldik. Bu etapları koşarak doksan yıldan fazladır biriktirerek, değer yaratarak bugünlere geldik. Zafer Kurtul bayrağı Mehmet Göçmen’e devrediyor. Göçmen’in liderliğinde yeni etaplar koşacağız. Göçmen 14 yıldır grubumuzda. Akçansa Genel Müdürlüğü ile başlayan yolculuğu, Çimento Grup Başkanlığı, İnsan Kaynakları Grup Başkanlığı ve son üç yıldır da Enerji Grubu Başkanlığı ile devam etti. Enerji sektöründe Sabancı Topluluğu olarak son 10 yılda bir lider yarattık. Enerjisa sektörünün lideridir. Mehmet Göçmen’in son üç yılda Enerjisa’nın büyümesinde, Enerjisa’nın konumlanmasında ve Enerjisa’nın geleceğe başarıyla hazırlanmasında çok önemli katkıları oldu. Bu birikimi ve yetkinlikleri ile Sabancı Holding’de yeni dönemde, yeni etapta çok başarılı olacağına dair Yönetim Kurulu olarak bütün inancımız tamdır.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!