2 trilyon dolarlık finans zirvesi

Güncelleme Tarihi:

2 trilyon dolarlık finans zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2016 11:27

Toplam aktif büyüklüğü 2 trilyon dolara ulaşan İslami finans sektörü yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) toplantısında ele alınacak.

Haberin Devamı

İSEDAK’a üye 57 ülkenin bakanlar düzeyinde katılacağı toplantıda ülkeler arasında Tercihli Ticaret Sistemi’nin etkin hale getirilmesi konusunda son gelişmeler gözden geçirilecek. Erdoğan, İslami finansın önemine dikkat çekecek.

AÇILIŞ OTURUMUNU YÖNETECEK 

Erdoğan’ın daimi başkanlığını yürüttüğü İSEDAK toplantısı yarın İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılacak. İSEDAK’ın bakanlar düzeyindeki oturumları yarın başlayacak. Açılış oturumunu yönetecek olan Erdoğan, üye ülke bakanlarına Türkiye’nin FETÖ ve DEAŞ’la mücadelesi ve finans kaynaklarının kurutulması için daha etkin destek isteyecek. Erdoğan’ın toplantıda, toplam aktif büyüklüğü 2015 itibarıyla 2 trilyon dolar seviyesine ulaşan İslami finans sektörünün geliştirilmesi için çağrıda bulunması bekleniyor.

Haberin Devamı

İSLAMİ FİNANS TARTIŞILACAK

Toplantıda İİT Üyesi ülkeler arasında Altın Borsası ve Gayrimenkul Kıymetler Borsası’nın kurulması konusunda devam eden çalışmalar da ele alınacak. Bu konuda İSEDAK Altın Borsası kurulması ile ilgili çalışmalar hakkında Borsa İstanbul, Gayrimenkul Borsası ile ilgili olarak ise Türkiye Sermaye Piyasası Kurulu toplantıya birer rapor sunacak. İİT Tahkim Merkezi kurulması önerisi de toplantıda ele alınacak bir başka konu olacak. İSEDAK, 57 üye ve 5 gözlemci ülkeyle BM’den sonra en fazla üyeye sahip uluslararası platform özelliğini taşıyor.
ecelikkan@hurriyet.com.tr


BAKMADAN GEÇME!