Kara bulutlar arasında mavilik gördü, 60 şube ve 1000 kişi planı yaptı

Güncelleme Tarihi:

Kara bulutlar arasında mavilik gördü, 60 şube ve 1000 kişi planı yaptı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2011 00:00

Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, 2012 yılı için, “Kara bulutlar arasında gökyüzünde yine de mavilik görüyoruz” benzetmesi yaptı. Aslan, 2012’de 60 yeni şube açıp, 1000 kişiye daha istihdam yaratacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

HALKBANK Genel Müdürü Süleyman Aslan, 2012 yılına dönük programlarını hazırlarken Hint atasözünden yola çıktıklarını belirterek, “Kara bulutlar olsa da gökyüzü yine mavidir. Biz de 2012 yılını öyle görüyoruz. 2011’i iyi bir büyümeyle kapatıyoruz. 2012’de özellikle Avrupa’da yaşanan krizden dolayı etrafta kara bulutlar dolaşsa da, gelişmekle olan pazarlar arasında Türkiye’ye para akışının yönelmesi olasılığını yüksek görüyoruz. Ayrıca ülkemizin 2012’de en az yüzde 4 büyümesini belkiyoruz. Halkbank’ta 2012 planlarını buna göre yaptık” dedi.
4 KOBİ’den biri bizde
Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla ile birlikte bir sohbet toplantısı düzenleyen Süleyman Aslan, Türkiye’deki 4 KOBİ’den 1’inin Halkbank’ın müşterisi olduğunu belirterek, şunları söyledi: “2008-2009 krizi sırasında KOBİ’lerin kredilerini kesmedik. Aksine bu kredileri yüzde 26 büyüttük. Yani, bir anlamda yağmurda şemsiyeyi çekmedik, açtık. Eylül 2011 bilançomuza göre aktif büyüklüğümüz 91 milyar liraya ulaştı. 2010 yılındaki 2 milyar 10 milyon liralık net kârımız, bizi dünyada özyaknak kârlılığı açısından 6’ncı sıraya taşıdı.”
Faizler ikinci yarıda iner
Bu yıl kredilerdeki büyümenin kurdan arındırılmış haliyle yüzde 25’lik sınırın altında kalacağını ifade eden Süleyman Aslan, şöyle konuştu: “Faizlerde yaşanan yükselme 2012’nin ikinci yarısında enflasyona bağlı olarak yerini inişe bırakacak. 2012 yılı sonunda dolar kuru beklentimiz de 1.75 lira düzeyinde. Yani, döviz kurlarında da bir geri çekilme bekliyoruz. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) ve Merkez Bankası’nın aldığı kararları doğru buluyoruz. Mevduat munzam karşılıkları ve faiz koridoruyla oluşturulan politikalar etkisini gösterdi. Eğer piyasalarda daralma yaşanırsa, karşılık oranlarında indirim gelebilir.”
60 şube açacak
2009 yılından buyana 146 şube açtıklarını vurgulayarak, şunları anlattı: “Bu yıl da 60 yeni şube açmayı planlıyoruz. Bu şube açılışlarıyla birlikte 1000 yeni personel almayı hedefliyoruz. Anadolu’da açtığımız şubeler 6 ayda kârlılığı yakalayabiliyor. İstanbul’da bu süre 1 yılı buluyor. Bu durum kira ve şube vergisi etkisinden kaynaklanıyor.”
Çoğu İstanbul’da
Aslan, bankanın genel müdürlüğünün Ankara’da olduğunu anımsatarak, İstanbul’a dönük planlarını şöyle dile getirdi: “Genel Müdürlük personelimizin yüzde 60’ı zaten İstanbul’da görev yapıyor. Aslında biz İstanbul’a taşınmış gibiyiz. İstanbul’da genel müdürlük personelimiz 5 ayrı merkezde çalışıyor. Önceliğimiz bunları tek merkezde toplamak olacak. Bunun için Anadolu yakasında yer arıyoruz. Sonra elbette Batı Ataşehir’deki İstanbul Finans Merkezi projesindeki merkezimizin inşaatına bir an önce başlamak istiyoruz. Orada bazı hukuki sıkıntılar vardı, artık çözüldü.”

Haberin Devamı

2001 sonrasında alacak satmadık ve silmedik

Haberin Devamı

SÜLEYMAN Aslan, Halkbank’ın 2001 krizinden sonra önlerine çıkan sorunlu alacaklarla ilgili politikasını şöyle anlattı: “Bazı bankalar sorunlu alacaklarını satmayı seçtiler. Biz o alacakları satmayı da, silmeyi de düşündemik. Gün gelir tahsil ederiz diye düşündük. 1.1 milyar liralık sorunlu ana para alacağımız vardı. Bunların 600 milyon lirasını tahsil ettik.”

48 taksi durağı yaptık yenilerine de gireceğiz

SÜLEYMAN Aslan, esnafa yakın banka olduklarını anısmatarak, şunları dile getirdi: “Taksi durağı projesi başlatmıştık. Şu ana kadar 48 taksi durağı yaptık. Durakların herbiri 19 bin liraya mal oluyor. Duraklara birer ATM de koyuyoruz. Bir yandan taksicilere daha uygun ortamlar yaratıyoruz. Diğer yandan ATM’lerimizin güvenliğini de sağlamış oluyoruz.”

Haberin Devamı

İran’a gaz ve petrol ödemesinde rolümüz var

HALKBANK Genel Müdürü Süleyman Aslan, İran’a dönük ambargoya uymadıklarına ilişkin bazı haberlerin hatırlatılması üzerine şunları anlattı: “Biz öncelikle Birleşmiş Milletler’in (BM) aldığı tüm kararlara uyuyoruz. Ayrıca, ABD’nin uluslararası bankalara dönük aldığı kararları da dikkate alıyoruz. Bunların dışında yaptığımız hiçbir işlem yok. Bizim İran’da bir temsilciliğimiz var. Pamukbank’tan kalma bazı işlerimizin çözümü için orada kalmayı sürdürüyoruz. Ayrıca, unutmayalım ki Türkiye İdan’dan hampetrol ve doğalgaz alıyor. Onlarla ilgili ödemelerin yapılması söz konusu. O paralar kamyonla götürülecek değil. Biz orada görev almayı sürdürüyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!