15. İnsana Değer Ödülleri verildi

Güncelleme Tarihi:

15. İnsana Değer Ödülleri verildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2023 07:00

PERYÖN’ün (Türkiye İnsan Yönetimi Derneği) insan kaynakları alanındaki yenilikçi, yaratıcı ve başarılı uygulamaları tanıtmak, iş dünyasında örnek teşkil eden insan odaklı uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla düzenlediği İnsana Değer Ödülleri 15’inci kez sahiplerini buldu.

Haberin Devamı

İstanbul’da düzenlenen törende konuşan PERYÖN Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Taşcı Firuzbay İnsana Değer Ödülleri’ne Cumhuriyetin 100. yılında 100 başvuru yapılmasından gurur duyduklarını vurguladı. Firuzbay, “Dünya İnsan Yönetimi Dernekleri Federasyonu (WFPMA) ve Boston Consulting Group’un (BCG) gerçekleştirdiği, PERYÖN üyeleriyle birlikte katkıda bulunduğumuz Creating People Advantage 2023 araştırmasına göre, şirketler tarafından en büyük zorluk yüzde 72 ile yetenek açığı olarak görülüyor. Dolayısıyla PERYÖN’ün ‘Odağında İnsan Var’ sloganının da işaret ettiği gibi, artık insanı odağa almak bir tercih değil, olmazsa olmaz” dedi.

İLK KADIN BAŞKAN

Avrupa İnsan Yönetimi Birliği (EAPM) tarafından tanınan Avrupa’daki ilk ve tek ödül olan İnsana Değer Ödülleri töreninde konuşan EAPM Başkanı Even Bolstad ise PERYÖN 24.-25. Dönem Başkanı Berna Öztınaz’ı EAPM’nin ilk kadın başkanı olarak 2024 itibarıyla göreve gelecek olmasından ötürü tebrik etti. Bolstad şunları söyledi: “Son yıllarda pandemi, savaşlar, ülkenizdeki depremler gibi afetler, kısacası çok çeşitli büyük zorluklar yaşandı. Elbette bu olumsuzluklardan bazı dersler çıkardık. Örneğin, kurumlarda en önemli şeyin kârlılık olduğunu düşünüyorduk ama dayanışmanın, güven kültürü inşa etmenin çok daha önemli olduğunu, bu alanlara yatırım yapmaya devam etmemiz gerektiğini anladık.”

 

BAKMADAN GEÇME!