‘100’e yakın halka arz başvurusu masada’

Güncelleme Tarihi:

‘100’e yakın halka arz başvurusu masada’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2023 07:00

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, Kurul’un önündeki halka arz dosya sayısının 100’e yakın olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Bloomberg’e demeç veren Gönül, “100 başvuru var diye, gelecek sene 100 halka arza onay çıkmaz. Bu yılı 50 civarında bitiririz, gelecek yıl talebe bakar ona göre değerlendiririz” açıklamasını yaptı.

MEVDUATA TALEP OLURSA

İnsanların paralarını değerlendirecek farklı enstrüman arayışı nedeniyle borsaya yöneldiklerini söyleyen Gönül, şöyle devam etti: “Artan mevduat faizleriyle birlikte borsadan çıkış olursa halka arzlara olan ilgide de bir yavaşlama görülebilir. Böyle bir beklentimiz yok ama piyasayı düzenlerken her şeye hazır olmak zorundayız. Biz halka arz yaparken, sadece dosyanın tamamlanmasına değil firmanın gereken şartları karşılayıp karşılayamadığı, piyasanın bu talebi karşılayıp karşılayamayacağı gibi etkenlere de bakıyoruz. Bazen halka arzları yavaşlatmak gerekiyor. Diyelim ki şimdi ortalama 50 halka arz yapsanız, gelecek sene ne kadar yapabileceğinizi öngörmeniz gerekir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!