1 yılda 5 ödül

Güncelleme Tarihi:

1 yılda 5 ödül
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2016 20:09

Financial Times’ın prestijli dergisi ‘The Banker’ tarafından ‘Türkiye’de Yılın Bankası’ seçilen Akbank, 2016’da aldığı ödül sayısını 5’e yükseltti. Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşıgil, son yıllarda izledikleri doğru stratejilerle piyasadaki kuvvetli konumumlarını pekiştirdiklerini belirterek, “Bankamızın yüksek performansının takdir edildiğini görmek hepimize büyük mutluluk ve gurur veriyor” dedi.

Haberin Devamı

DÜNYANIN en saygın ekonomi yayınları arasında gösterilen ‘The Banker’ tarafından düzenlenen ‘Yılın Bankası Ödülleri’nde Akbank Türkiye’nin en iyi bankası seçildi. Geçtiğimiz hafta Londra’da yapılan törende ödülünü alan Akbank, bu yıl finans yayınları tarafından 5’inci kez Türkiye’nin en iyi bankası unvanını almış oldu. 2016 yılının başından bu yana Euromoney, Global Finance, EMEA Finance ve World Finance yayınlarından da ‘Türkiye’nin En İyi Bankası’ ödülünü alan Akbank, bu yıl Euromoney tarafından ‘Orta ve Doğu Avrupa’nın En İyi Bankası’ da seçilmişti. Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, 2016 yılının son ayında gelen bu ödülle ilgili, “Akbank olarak son yıllarda izlediğimiz doğru stratejilerle piyasadaki kuvvetli konumumuzu daha da pekiştirdik. Bilançomuzun güçlü yapısını korurken, daha likit ve hem vade hem de faiz riskinin daha az olduğu bir yapıya
getirdik” dedi.

Haberin Devamı

YÜKSEK PERFORMANS

Binbaşıgil, 2015 yılına kıyasla 2016’da yüzde 9 büyüterek kredilerini 169 milyarı nakdi olmak üzere toplam 202 milyar lira seviyesine çıkardıklarını ve böylece özel sektör bankaları arasında yüzde 0.4 pazar payı kazandıklarını da açıklarken, “Ticari kredilerdeki ilk 9 aydaki büyümemiz yüzde 23’ü geçti. Bu da özel sektör bankaları arasındaki pazar payımızın yüzde 1.6 oranında artmasını sağladı. Kuvvetli bilançomuzu kullanarak Türkiye’ye kaynak getirmeyi ve bunu reel sektöre aktarmayı da sürdürdük. Son dokuz ayda yurtdışından sağladığımız finansmanı toplamda yaklaşık 5.8 milyar dolara yükselttik. Bu kaynakları kullanarak müşterilerimize en nitelikli hizmeti sağlamak, ülkemiz için daha fazla değer yaratmak için hepimiz özel bir çaba içindeyiz. 2016’nın son günlerine girerken, bankamızın yüksek performansının hem Türkiye, hem de yurtdışında takdir edildiğini görmek hepimize büyük mutluluk ve gurur veriyor” dedi.

TEKNOLOJİYE YATIRIM

Akbank son 5 yılda teknolojiye 500 milyon dolar yatırım yaptı. Dijital ve mobil kanallarda hızla yeni teknoloji yatırımlarını yapan Akbank, dijital bankacılık yatırımları hakkında da bilgi veren Binbaşıgil, “2015 yılında yüzde 21 büyüyen Türk dijital bankacılık pazarında Akbank olarak büyümemizi yüzde 40’a çektik. Dijital kanalları kullanan müşteri sayımız 3 milyona, mobil bankacılık aktif müşteri sayımız ise yaklaşık 2.5 milyona ulaştı. 2015 yılında bir yıl boyunca 90 milyon olan Akbank Direkt Mobilden yapılan işlem adedi, bu yılın sadece ilk çeyreğinde 125 milyona ulaştı. Mobil müşteri aktifliğinde Batı Avrupa bankalarının da önündeyiz” dedi. Akbank bu atılımıyla The Banker’ın API kategorisinde “Yılın Teknoloji Projesi Ödülü”nü aldı. Akbank’ın bu alandaki başarısı Harvard Business School’da da okutuldu.

 

Haberin Devamı

MEKTUPLA TÜM ÇALIŞANLARI KUTLADI

AKBANK Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas üyesi Suzan Sabancı Dinçer, 2016 içinde uluslararası finans kuruluşlarından 5 ödül alan Akbank’ın başarısını banka çalışanlarına gönderdiği bir mektupla kutladı. Suzan Sabancı Dinçer, “Bankamız uluslararası finans kuruluşları tarafından da çok yakından takip ediliyor ve takdir görüyor. 2016’da kazandığımız ve hepimizi gururlandıran bu ödül ve unvanlar, başarımızın göstergesi oldu” dedi. Suzan Sabancı Dinçer, mektubunda şu ifadelere yer verdi:  “Akbank, Financial Times’ın prestijli dergisi The Banker tarafından Türkiye’de Yılın Bankası seçilerek, sektörümüzün uluslararası anlamda en önemli ödülünü aldı. Global bakış açısına sahip, her bankaya eşit mesafede duran, kapsamlı analizler sonucu bu değerlendirmeye ulaşan bir yayın tarafından verilen bu ödülü aldığımız için hepiniz gurur duymalısınız. Bankalar global konjonktürün baskısını hissederken Akbank, bu yıl çok değerli ödüller kazandı. The Banker’dan aldığımız bu son ödülden önce hatırlayacağınız gibi temmuz ayında bir ilki gerçekleştirdik ve Euromoney’nin verdiği Orta ve Doğu Avrupa’nın En İyi Bankası unvanını aldık. Şubatta Global Finance tarafından Türkiye’nin En İyi Bankası seçildik. Tüm dünyayı etkileyen zor şartlara rağmen, bankacılık sektörünün bu en değerli üç ödülüne aynı yıl layık görülen ilk Türk bankası biz olduk. Bu başarıya ek olarak uluslararası marka derecelendirme kurumu Brand Finance’in araştırmasında bu yıl beşinci kez üst üste Türkiye’nin en değerli banka markası olduğumuz teyit edildi. Teknolojik gelişmeler, bankalar tarafından sunulan ürünleri artık iyice birbirine benzetiyor. Böyle bir ortamda rakiplerimizden sizler, yani çok değerli insan gücümüzle ayrışıyoruz. Başarılarımız, sizlerin sektörde fark yaratan, özverili, disiplinli, dinamik, azimli ve takım ruhuyla yaptığınız çalışmalarınızın sonucudur. Ardahan’daki gişe yetkilimizden, Edirne’deki müşteri ilişkileri yöneticimize; Ağrı şubesindeki KOBİ Müşteri İlişkileri Yöneticimizden İzmir şubesindeki Bireysel Müşteri İlişkileri Yöneticimize; Sivas şubesindeki Ticari Müşteri İlişkileri Yöneticimizden Yalıkavak şubesindeki Birebir Bankacılık Yöneticimize; Bölge Müdürlüklerimizdeki satış yönetimi ekiplerimizden, Gebze Akbank Bankacılık Merkezindeki operasyon yetkililerimize, tüm Akbanklılara teşekkür ederim. Akbanklı olmak gerçekten bir ayrıcalık.”

 

BAKMADAN GEÇME!