1.9 milyarlık sera desteği

Güncelleme Tarihi:

1.9 milyarlık sera desteği
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2019 08:00

Ziraat Bankası seracılığın geliştirilmesi amacıyla devreye aldığı kredi paketinde 8 bin 993 üreticiye 1.9 milyar liralık kredi kullandırdı.

Haberin Devamı

Seracılık finansman paketi çerçevesinde yıl sonuna kadar hacmin 2.5 milyar liraya ulaşması öngörülüyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter’dan yaptığı değerlendirmede, “Gıda fiyatlarında yaşanan dalgalanmalara karşı Ziraat Bankası aracılığı ile devreye aldığımız Seracılık Finansman Paketi ile üreticilerimize sağlanan kredi tutarı 1.9 milyar TL’ye ulaştı. Tarımsal üretimde, finansman ihtiyacını en uygun modellerle karşılamaya devam edeceğiz” dedi.

3 KATINA ULAŞTI

Ziraat Bankası’ndan yapılan açıklamada, şubat-temmuz döneminde kullandırılan kredi miktarının, seracılık konusunda geçmiş üç yılın aynı döneminde kullandırılan ortalama kredinin yaklaşık üç katına ulaştığı belirtilerek, paket kapsamında 47 ilde örtüaltı tesisi yatırımı yapıldığı ifade edildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, “Afyonkarahisar, Burdur, Aydın, Ankara, Konya, Uşak, Balıkesir, Denizli ve Kayseri toplam yatırımlardan yaklaşık yüzde 35 pay aldı. Bu yatırımlarla, seracılığın ülke sathına yaygınlaştırılması stratejisi açısından önemli adımlar atıldı” denildi. Açıklamada, yatırımı finanse edilen örtü-altı tesislerinin büyüklüğünün 16 bin dönümü aştığı kaydedilirken, söz konusu tesislerde en çok yetiştirilecek ürünlerin domates, muz ve biber olacağı; domates üretimine yüzde 5, muz üretimine yüzde 15, biber üretimine yüzde 2 katkı sağlanacağı öngörüldüğü vurgulandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!