Ekmek&Yağ fuarının cinleri

Güncelleme Tarihi:

Ekmek&Yağ fuarının cinleri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2006 00:00

İsmi Bread & Butter (Ekmek ve Yağ) ama gıdayla uzaktan yakından ilişkisi yok. Bir moda fuarı. Tasarıma ve yaratıcılığa sahip çıkmak için yılda iki kere Berlin’de, iki kere Barcelona’da düzenleniyor. En sonuncusu 18-20 Ocak arasında Barcelona’daydı.

Mavi Jeans amber yolculuğunda

Denim Hall’a girince soldaki ilk stantlardan biri. Mavi-beyaz renkleriyle hemen göze çarpıyor. Dört tarafı dalgalarla çevrili. Denizin koyudan açığa giden renkleri. Pantolonlar bellerine çaput bağlanarak dilek ağaçlarına asılmış. Duvarlarda mavi boncuk resimleri var. Peki neden? Çünkü Mavi Jean geçtiğimiz yıl Akdenizli bir marka olduğunu tüm dünyaya ilan etti. 2006 yaz koleksiyonuna "Maviterranean" ismini verdi. Nazar boncukları, desenli etekler, Akdeniz rengi iplik detayları ve el işlemeli özel aksesuarlarla tasarlanan blucinler Akdenizliliği modayla buluşturdu.

2007 kış sezonunda da Akdenizli olmayı sürdürüyor. Koleksiyonun ismi, Amber Yolunda Gezintiler. Tasarımcılar reçinenin fosilleşmiş hali olan amberin (kehribar) peşine düşmüşler. İstanbul’dan Berlin’e bir amber rotası çizmişler. Rota üzerindeki Roma, Venedik, Budapeşte, Prag ve Viyana gibi şehirlerden de ilham almışlar.

DENİMDEN SMOKİN GİYMEYE HAZIRLANIN

Koleksiyonda Latvia ve Berlin temaları çok baskın. Latvia Doğu Avrupa’nın casuslarından ilham alıyor. Seksilik barındıran askeri detaylar göze çarpıyor. Yalnız bu seksilik kadınlarla sınırlı kalmayacak, önümüzdeki kış erkekler de kadınlar kadar seksi giyinecek. Denim kumaşıyla tasarlanmış smokin ceketler ve gömlek elbiseler koleksiyonun en iddialı parçaları. Kadife denimler de Latvia’da bolca kullanılmış.

Berlin ise artistik Berlinlilerin gece hayatından ilham alıyor. Saten detaylar ve kadife baskılar ile süslenen blucinler şık mı şık. Mor ve siyah en belirgin renkler. Üzerlerindeki el işi detaylar sofistike bir şıklık katıyor. Denimden balo elbiseleri ve tulumlar Berlin temasının en iddialı tasarımları. 2007 modellerinde her türlü kumaş dokusu kullanılmış. Kabartmalı flok, buruşturulmuş kadife, yün ve kaşmir, yumuşak kuzu yünleri, pamuk jarse, lüks kaşmir denim...

Önümüzdeki kışın en trendy jean rengi tartışmasız siyah. Siyahın boyası akıyor, çabuk soluyor diye endişe de etmeyin. Çünkü soluk siyahlar daha makbul olacak. Başka ne renkler var derseniz? Yumuşak maviler, toprak renkleri, kum pembesi güneşte solmuş gibi duran tonlarıyla karşımıza çıkacak. Asker yeşili, gri ve kahverengilerle sık karşılaşacağız. Zengin mor ve koyu vişneler koleksiyonda mücevher gibi parlayacak. Ancak Mavi Jean koleksiyonun özünü yakalayan renk yanık bal rengi, altınsı parlaklığı ile amber.

FUARIN TÜRKLERİ

Mavi Jean Türkiye’nin adını üç sene, altı sezondur o kadar iyi temsil ediyor ki fuar kapılarını başka Türk markalarına da açtı. Gözüme ilk çarpan Gizia oldu. Fuar alanının girişindeki reklam panolarının yarısını ele geçirmişlerdi. Ne yana dönsem Nihat Odabaşı’nın Gizia için çektiği fotoğraflarla karşılaşıyordum. İkinci olarak Balizza’yı gördüm ve hiç şaşırmadım. Gizia ile eskiden ortaktı, iki yıl önce yollarını ayırarak rakip oldular. Rus sosyetesine kıyafet satıyorlar. Muzır marka T-Box fuar alanı içinde hayli ilgi görüyor. Tasarımcı markalara ayrılan bölümlerde ise dört Türk göze çarpıyor: Arzu Kaprol, Hatice Gökçe, Ezra-Tuba Çetin tarafından tasarlanan Bashqua ve Selda-Esra Çolakoğlu tarafından tasarlanan Sutrend.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!