Ekin Olcayto'dan siyasetsiz ‘Bazı Şeyler’

Güncelleme Tarihi:

Ekin Olcaytodan siyasetsiz ‘Bazı Şeyler’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2016 13:57

Ekin Olcayto, şimdi haber spikeri değil bambaşka bir yüzüyle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Bu akşam sizi neşeli programı ‘Bazı Şeyler’ için yeni kanalı CNN Türk’e bekliyor.

Haberin Devamı

Hayatınızın nasıl bir dönemindesiniz?

- Çok keyifli bir dönemindeyim çünkü çok uzun zamandır yapmayı planladığım ve çok istediğim bir şeyi CNN Türk’te yapıyorum. Yıllardır haberde devam ediyordum ama kafamda hep böyle bir program yapmak vardı. Yapacağım günü de hevesle bekliyordum. Bütün şartlar uydu, müthiş bir ekiple çalışmaya başladım.

Bir röportajınızda, çok neşeli biri olduğunuz halde ana haber sunduğunuz için ekranda sert durmak zorunda kaldığınızı söylemiştiniz. Şimdi, artık o neşeli tarafınızı gösterme zamanı mı?

 -Kesinlikle öyle. Bir kere ‘Bazı Şeyler’de siyaset hiç olmayacak. O yüzden ekranda gülen yüzümüzü göstereceğiz. Ana haber sunarken, tabii, mümkün değil öyle bir hal. Zaten “Aman da iki güleyim” diyebilecek hiçbir şey yok ki, hep kötü haber veriyorsun. Ben artık haberden yorulmuştum. Potansiyelimi ortaya koyamadığımı düşünüyordum.

Neden?

Haberin Devamı

-Çünkü ana haberde anlatacaklarınız sınırlı. Ama kendinize ait bir program yapıp bir konuk ağırladığınızda siz sorduğunuz sorularla, programı götürüşünüzle, enerjinizle kendinizi de ortaya koyabiliyorsunuz.

 

Ekin Olcaytodan siyasetsiz ‘Bazı Şeyler’

 

Siz zaten siyaseti sevmiyorsunuz.

-Sevmiyorum, evet.

Formatımız nasıl, talk şov mu?

-Tam değil. Light haberler de olacak. Genel Müdürümüz Erdoğan Aktaş’ın dediği gibi, “Gökkubbenin altında siyaset dışındaki her şey bizim konumuz”.

İnsan haberden yorulur mu?

-Çok. Çok yorulur. Hele ki bu ülkede.

En zor anınız hangisiydi?

-Şehit haberlerini, çocuk ölümlerini sunmakta hep çok zorlandım. Haber spikeriyim ama robot değilim. Seyircinin gördüğü noktada artık her şey montajlanmış, belli bir saniyeye indirilmiş ve sunulmuş oluyor. Öncesinde haber toplantısı, ham görüntüler derken olayın içine çok giriyoruz. Bir noktadan sonra insan kötü bir şey görmeye hiç katlanamıyor. Maalesef güzel haberler verilemiyor Türkiye’de.

 

Haberin Devamı

Ekin Olcaytodan siyasetsiz ‘Bazı Şeyler’

 

Bazı Şeyler’de ilk konuğunuz kim?

-Ali Ağaoğlu.

Neden ilk bölüm için onu seçtiniz?

-Çünkü çok neşeli, çok da tartışılan bir isim. Bazen kadınlar olarak ona çok kızıyoruz. ‘Ortanca hanım’ meselesinden sonra “Neden böyle bir şey söylediniz” diye sormak istiyorum. Yani kötü bir niyeti yoktu eminim ama acaba ne demek istedi? Bu hanımlar nasıl ortanca, küçük, büyük olabiliyor? Çünkü aynı zamanda “Ben kadına değer veririm” diyen de biri. Muhtemelen buraya helikopterle filan gelecek. Flaş bir konukla başlamak istedik. Ben insanların da onu merak ettiğini düşünüyorum.

Peki, pazar konuğunuz?

-Pazar konuğum için 10 gün öncesinden hazırola geçtim çünkü İlber Ortaylı geliyor. Çok cahilim keşke ölsem! Azar işitmemek için günlerdir ders çalışıyorum. Derya deniz ve karşısında ne kadar çok şey biliyor olsanız bile cahilsiniz. Osmanlı tarihinde yaşanan ama tarih kitabında çok da yazmayan şeyleri soracağım. Ayrıca izin verirse aşklarını, özel hayatını da konuşacağız.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!