Efsane müzikal Ä°stanbul’da

Güncelleme Tarihi:

Efsane müzikal İstanbul’da
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 08, 2011 22:21

Broadway’in en büyük hitlerinden biri olan Harlem Swing (Ain’t Misbehavin’), dünya turnesi kapsamında 14, 15 ve 16 Ekim tarihlerinde yalnız dört gösteri için TİM Show Center sahnesinde olacak.

Haberin Devamı

Besteleri ölümsüz Fats Waller’a ait olan müzikalin orijinal yaratıcı ekibinden olan yönetmen Richard E. Maltby, Jr. ve koreograf Arthur Faria, bu turne için yeniden bir aradalar. İstanbul’da TİM Show Center’da başlayıp Paris, Münih, Stokholm, Barselona, Londra, Atina ve Budapeşte gibi şehirlerde devam edecek gösterinin yapımcılığını ise Mel Howard üstleniyor.
Amerika tarihinin efsanevi caz bestecisi ve piyanisti Fats Waller’ın müzikleri eşliğinde sergilenen ve 1920’lerin Harlem’inde bir caz kulübünde geçen Harlem Swing’de iki erkek ve üç kadın sanatçı sahnede flört ediyor, şarkı söylüyor ve güneşin ilk ışıkları doğana dek dans ediyorlar.
Yedi müzisyenden oluÅŸan caz orkestrasının eÅŸliÄŸinde efsanevi jazz piyanisti Waller adeta sahnede yeniden canlanıyor. Broadway tarihinin en baÅŸarılı müzikali sayılan ve ÅŸimdiye kadar sadece Broadway’de 1600 kez sergilenerek bir müzikalin kazanabileceÄŸi tüm ödülleri toplayan gösteri, seyircileri Harlem Rönesansı zamanı Afro Amerikan ırkın acı tatlı olaylarla dolu yaÅŸantısına götürecek.Â
Müzikleri ve mizahi yapısıyla da tüm zamanların en iyi klasikleri arasında yer alan Harlem Swing, 14 Ekim Cuma saat 21.00, 15 Ekim Cumartesi saat 15.00 ve 21.00, 16 Ekim Pazar saat 15.00’te TİM Show Center sahnesinde olacak. Biletler Biletix’te. Ayrıntılı bilgi için: www.timshowcenter.com.

Haberin Devamı

ÅžiÅŸman ve dahi piyanist

İri yarı yapısından dolayı ‘şişman’ lakabıyla anılan Fats Waller, Harlem’in en iyi bestecisi, piyanisti ve komedyeniydi. Genç yaşta hayatını kaybeden sanatçının yaratıcılık ve zekasını çılgınlık ve bilgelikle birleştirerek yaptığı müzik, günümüzde de tüm dinleyenleri şaşırtmaya devam ediyor. Müzik tarihindeki önemi ve etkisi en büyük caz müzisyenleri tarafından da onaylanan Waller’ın önderliğindeki siyahi caz, sadece 1940’lar ve 1950’lilerde evrim geçiren caz müziğini değil; rock’n roll, rythm n’ Blues, hatta beyazların country müziğini de etkiledi.

Tüm ödülleri silip süpürdü

Waller’ın eserlerinin yer aldığı ‘Ain’t Misbehavin’ adlı Broadway müzikali 1978 yılında sahnelenmeye başladı ve en iyi müzikal dalında Tony, New York Drama Critics ve Outer Critics Circle ödüllerini kazandı. Gösterinin yıldızı, Nell Carter ise Tony Ödülü’ne layık görüldü. Longacre Theater’da sahnelenmeye başlayan gösteri 1600 kezden fazla sergilendi. 1988 yılında Broadway’de yeniden sahneye konuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!