Efe kupayı o sahada kaldıracak

Güncelleme Tarihi:

Efe kupayı o sahada kaldıracak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2013 14:24

Ligin bitmesine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden ve 2. Lig'e yükselmeyi başaran Aydınspor 1923, 7 yıl önce Menemen'de kaybettiği maç sonrası amatör kümeye düştüğü statta bu kez kupayı kaldırmaya hazırlanıyor.

Spor Toto 3. Lig 2. Grup'ta bu hafta saha ve seyircisi önünde Sivas 4 Eylül Belediyespor'u konuk edecek Aydınspor 1923, Türkiye Futbol Federasyonu'nca değişiklik yapılmaması halinde kupasını son hafta deplasmanda karşılaşacağı Menemen Belediyespor maçında alacak. Aydınspor 1923'ün yöneticeliri ve taraftarları açısından, Menemen Belediyespor karşılaşması ayrı bir önem taşıyor. Aydınspor, 7 yıl önce Menemen Belediyespor'la deplasmanda oynadığı maçtan puan çıkaramayınca, amatör lige düşmüş ve taraftarlarını göz yaşı döktürmüştü. Kulüp yöneticileri, şampiyonluk kupasını Menemen Şehir Stadı'nda kaldırarak, taraftarlarına bu kez sevinç yaşatmak istiyor.

Menemen'in acı hatırasını kupa hatırasıyla silecekler
Kulüp Başkanı İlhan Gönendi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok büyük bir tesadüfle kupayı Menemen Stadı'nda kaldıracak olmalarının, Aydınspor'a gönül verenlerin ve 7 yıl önce gözyaşı dökenlerin acısını ortadan kaldıracağını söyledi. Kulübün amigosu Semavi Cantürk ise Menemen'de akıttığı gözyaşlarının ardından kalp krizi geçirdiğine ve uzun süre tedavi gördüğüne işaret ederek, Aydınspor 1923'ün başarısıyla onurlandıklarını, aynı statta bu kez kupayı kaldıracak olmalarının tarifsiz bir heyecan yarattığını kaydetti. Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da Aydınspor'un 7 yıl önceki durumuna nasıl üzüldülerse şimdi de aynı yerde bu sevinci yaşatacakları için çok mutlu olduğunu belirtti.

Aydınspor'un anısı, Aydınspor 1923'e taşındı
Süper Lig'deki başarılarıyla bir dönem adından söz ettiren, Fenerbahçe karşısında deplasmanda aldığı 6-1'lik galibiyeti hafızalara kazınan Aydınspor, yaşadığı ekonomik sıkıntıların ardından 7 yıl önce amatör kümeye düştü.
Büyük borç yükünün altında olan ve idari anlamda da kötü günler geçiren Aydınspor'un eski günlerine dönmesinin çok zor olduğu düşüncesinden hareket eden Aydın Belediye Başkanı Çerçioğlu, kente mal olmuş "Aydınspor"un adını, logosunu ve renklerini yaşatmak için belediye bünyesindeki takımla ilgili değişikliklere gitti. Aydın Belediyespor'un yapılan genel kurulunda ismi "Aydınspor 1923", "mavi-siyah" olan rengi "siyah-beyaz" olarak değiştirdi ve Aydınspor gibi "4 yapraklı yonca" arması benimsendi.

Aydın Belediyespor'da isim değişikliğine gidilerken, Aydınspor'un 1966 olarak bilinen kuruluş tarihinin gerçekte "1923" olduğu iddiasına da atıfta bulunulmuş oldu.Bölgesel Lig'deki ilk yılında Çiğli Belediyespor ile şampiyonluk mücadelesi veren Aydınspor 1923, Aydın Adnan Menderes Stadı'nda 15 bin taraftarla amatör maçta seyirci rekorunun kırıldığı maçta rakibini 2-0 yenerek şampiyonluğa uzandı. 3. Ligdeki ilk yılında ligi 7. sırada bitiren Aydınspor 1923, bu sezon da ligin bitmesine 2 hafta kala matematiksel olarak şampiyonluğunu ilan etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!