Edirne’nin beyaz peynirine tescil

Güncelleme Tarihi:

Edirne’nin beyaz peynirine tescil
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2007 00:00

EDİRNE ’beyaz peyniri’ tescillendi. "Edirne Beyaz Peyniri"nin coğrafi işaret olarak tescillenmesi için Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nın Türk Patent Enstitüsü’ne (TPE) 2004 yılında yaptığı başvuru sonuçlandı.

Başvuru üzerinde gerekli incelemeleri tamamlayan Enstitü, Edirne Beyaz Peynirini "mahreç işareti" olarak tescilledi. Edirne Beyaz Peyniri, "Edirne ili ve ilçelerindeki süt hayvanlarından alınan taze sütlerin 65-68 santigrat derecede 20-30 dakika pastörize edilip peynir mayasıyla pıhtılaştırıldıktan sonra fazla suyu süzülen, şekil verilip salamura edilen ve soğukhava deposunda olgunlaştırılmasıyla elde edilen peynir" olarak tanımlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!