Dwyane Wade, Chicago Bulls ile anlaştı

Güncelleme Tarihi:

Dwyane Wade, Chicago Bulls ile anlaştı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2016 11:44

13 senelik Miami Heat serüvenini noktalayan Dwyane Wade, Chicago Bulls ile anlaştı. Chicago, Derrick Rose'un yerini All-Star isimle doldurmuş oldu.

Haberin Devamı

Chicago Bulls daha önce de Rajon Rondo'yu kadrosuna katmıştı. Draft edildiği 2003 yılında bu yana Miami Heat forması giyen Dwyane Wade 13 yıl sonra artık simgesi olduğu takımında ayrıldı ve Chicago Bulls ile anlaştı.

Wade’in bu kararı almasının nedenlerinden biri olarak artan maaş sınırına karşı Miami Heat’in kendisine istediği kontratı yıllardır vermemesi yatarken Wade, Chicago Bulls ile ikinci yılı oyuncu opsiyonlu olmak üzere 2 yıllığı 47.5 milyon dolar olan bir sözleşme imzaladı.

Wade geçtiğimiz sezonu 19 sayı, 4.1 ribaund, 4.6 asist ile tamamlarken Miami Heat’te geçirdiği 13 sene boyunca 3 kez NBA şampiyonluğu yaşayıp 12 kez NBA All Star kadrosuna seçilmeyi başarmıştı.

Bulls ile 2 yıllık 47 milyon dolara anlaşan Dwyane Wade, ayrılması sebebiyle bir veda mektubu yayınladı. (Lig Tv)

İşte o mektup:

"Sevgili Miami,

Haberin Devamı

Bu inanılmaz derecede duygusal ve zor bir karar oldu. 13 yıldan sonra, Chicago Bulls ile yeni bir yolculuğa başlamaya karar verdim. Bu, vermesi kolay bir karar değildi ama kendim ve ailem için doğru kararı verdiğimi düşünüyorum.

NBA kariyerime Miami Heat ile 2003'te başladım. Onlar için oynamak ve kazanan bir kulüp inşa etmelerine 3 NBA şampiyonluğu kazanarak yardım etmek bir onurdu. Geçmişe bakıp birlikte başardıklarımıza gurur ve hayretler içerisinde bakıyorum. Arison ailesine, Pat Riley'ye, koç Erik Spoelstra'ya, yardımcı koçlara ve tüm Miami Heat organizasyonuna şükranlarımı sunuyorum.

Miami halkına ve özellikle HEATNATION'a yıllar boyu gösterdikleri sevgi ve destekten ötürü en içten teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Hakikaten inanılmazdı. Benim için en iyisini dileyen hayranlarımın tüm olumlu mesajlarından ötürü oldukça etkilendim ve minnettar kaldım. Şampiyonluk törenleri ve 5 konferans şampiyonluğu gibi birlikte paylaştığımız anılar, hayatımın bir sonraki bölümüne başlarken her zaman kalbime yakın olacak.

Illinois'in Robbins kasabasında çocukken, bir NBA kariyerine sahip olabileceğimi ve bir gün Chicago Bulls forması giyebileceğimi hiç hayal etmezdim. Çocukken Bulls'u seyretmek bana erken yaşta basketbol oyuncusu olmam için gereken ilhamı verdi. En değerli anılarım, babamın Fermi İlkokulunun sahalarında basketbol oynadığını izlemek ve Blue Island Eğlence Merkezinde oyunumu geliştirmekti. Nereden geldiğimi asla unutmadım ve oyuna olan aşkımı ilk tetikleyen takımda oynama fırsatına sahip olduğum için minnettarım. Çoğu aile üyelerim hala Chicago'da yaşıyor ve kalbime çok yakın bu şehre geri döneceğim için heyecanlıyım.

Haberin Devamı

Köklerime geri dönmek ve önümde ne var görmek için sabırsızlanıyorum.

Büyük Sevgi ve Saygılarımla,

D.Wade"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!