Dünyaya yön verenler Davos'ta buluşacak

Güncelleme Tarihi:

Dünyaya yön verenler Davosta buluşacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2016 14:22

Davos'ta 20-23 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek Dünya Ekonomik Forumu'na 100'den fazla ülkeden 2 bin 500'ün üzerinde siyasetçi ve iş adamı katılacak. Zirvede güvenliği sağlamak için 5 bine yakın asker görev alacak.

Haberin Devamı

İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan Dünya Ekonomik Forumu Genel Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında, zirveye katılacak isimler açıklandı. Başbakan Davutoğlu'na, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun eşlik etmesi öngörülüyor.

Dünya Ekonomik Forumu yıllık toplantılarına bu yıl 100'den fazla ülkeden siyaset, akademi, sivil toplum, medya ve sanat camiasından oluşan 2 bin 500 üst düzey yönetici katılacak.

“Dördüncü Sanayi Devrimi” başlığı altında görüşlerini açıklayacak olan liderler, bölgesel ve küresel sorunların başında mülteci sorunu, açlık, terör eylemleri, savaşlar, ekonomi, küresel güvenlik, kamu sağlığı, eğitim, toplumsal cinsiyet eşitliği ve iklim değişikliği gibi önemli konuları masaya yatırarak çözüm önerilerini ortaya koyacaklar.

Dünyaya yön verenler Davosta buluşacak


Dört gün sürecek zirveye, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ve Dışişleri Bakanı John Kerry, İngiltere Başbakanı David Cameron, Fransa Başbakanı Manuel Valls, Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri, Pakistan Devlet Başkanı Muhammed Navaz Şerif, Meksika Devlet Başkanı Enrique Peña Nieto, Afganistan Devlet Başkanı Eşref Ghani, Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos,  Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Güney Afrika Devlet Başkanı Jacob Zuma, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Tunus Başbakanı Habib Essid, Irak Başbakanı Haydar Al Abadi ve Rusya Federasyonu Başbakan Yardımcısı Yuri Trutnev gibi devlet ve hükümet başkanları katılacak.

Haberin Devamı


Siyaset ve iş dünyası liderlerinin yanı sıra sivil toplum örgüt temsilcileri, kanaat önderleri ve dini temsilcilerin bir araya geleceği toplantılar sırasında liderlerin, ikili görüşmelerde de bulunması bekleniyor. 

Forum boyunca kongre merkezinde 300’ün üzerinde toplantı gerçekleşecek ve bu toplantıların 100’ü canlı olarak yayınlanacak.

Dünya Ekonomik Formu tarafından 22 yıldır geleneksel hale gelen “Kristal ödüller” töreni düzenlenecek. Daha yaşanılabilir bir dünya için çalışan ve katkıda bulunan başarılı sanatçılara ödülleri verilecek. Bu yıl Kristal ödül almaya hak kazanan isimler Yao Chen, Leonardo DiCaprio, Olafur Eliasson ve will.i.am oldu.

Haberin Devamı


KUZEY KORE'YE GÖNDERİLEN DAVET GERİ ÇEKİLDİ


Öte yandan WEF, Kuzey Kore'ye gönderdiği daveti hidrojen bombası denediği iddiaları üzerine geri çekti.

WEF Yönetim Kurulu üyesi Philipp Rösler, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kuzey Kore’nin, uluslararası bir platformda küresel diyalog kurulabilmesi için foruma davet edildiği ancak hidrojen bombası denediği iddialarının ardından bu ülkenin foruma katılımına sıcak bakılmadığını söyledi.

Rösler, "Geçen hafta neler olduğunu hepimiz gördük ve nükleer denemeden sonra uluslararası küresel diyalog fırsatına yer olmayacağına karar verdik. Bu nedenle de davetimiz artık geçerli değil" dedi.

Dünyaya yön verenler Davosta buluşacak


İsviçre hükümeti ise güvenliği sağlamak amacıyla 5 bine yakın askerin Davos'ta görev almasını onayladı. 

BAKMADAN GEÇME!