Dünyanın sonu değil

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın sonu değil
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2008 00:00

Sarı lacivertli kulübün asbaşkanı, "Bu yönetim, bu takım ile 5 yılda 3 şampiyonluk elde etti. Ne şartlarda hedeflere ulaştığımızı herkes biliyor. Önemli olan inandığın yolda yürüyebilmek. Türk futboluna hiçbir katkısı olmayan insanlar, çıkıp ahkam kesiyorlar" dedi.

FENERBAHÇE’nin ligde istediği sonuçları alamamasının ardından Ukrayna’nın Dinamo Kiev takımı karşısındaki beraberlikle Şampiyonlar Ligi’nde Kadıköy’deki 8 maçlık galibiyet serisi bozulunca taraftar tepkisini dile getirdi. Maçtan sonra yönetim aleyhine sesler yükselince, Fenerbahçe Asbaşkanı Mahmut Uslu cevap vermek için mikrofon karşısına geçti.

Star TV’ye konuşan Uslu, yorumcuların emeğe saygısızlık yaptığına dikkat çekerek, "Türk futboluna hiçbir katkısı olmayan insanlar, çıkıp ahkam kesiyorlar. Lütfen emeğe saygı gösterilsin" mesajını gönderdi. Fenerbahçe’nin Türk futbolunda önemli noktalara geldiğini ve ülke puanının yükselmesi için emek verdiğini hatırlatan Uslu konuşmasını şöyle sürdürdü:

İnandığımız yolda yürüyoruz


"Bu yönetim, bu takım ile 5 yılda 3 şampiyonluk elde etti. Ne şartlarda hedeflere ulaştığımızı herkes biliyor. Dünyanın sonu yok. Bu bir oyun. Kazanmak da var, kaybetmek de. Önemli olan inandığın yolda yürüyebilmek. Şu anda ligde 6 puanımız var diye eleştiriliyoruz. Geçen yıl aynı dönemde 8 puanımız vardı, sezonu şampiyon olarak tamamladık. Demek ki Sivas maçında Alex o golü atsa ve 3 puanla dönsek, bugün bunlar konuşulmayacaktı.

Bu takımın hangi şartlarda sezona başladığını herkes görüyor. Çok önemli oyuncularımız yok. Deivid, Vederson, Semih gibi yıldızlarımız en önemli sınavlarda takımdan uzak kaldılar. 15 gün içinde hepsi düzelecek. Bu takımın iyi noktalara geleceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Yeni ve genç bir kadro oluşturduk. Tabii ki başarılı olmak istiyoruz. Biz de üzülüyoruz."

Hep beraber sevineceğiz

Sadece Aziz Yıldırım değil, Türk futboluna katkısı olan birçok değerin yıpratılmak istendiğini savunan Mahmut Uslu, maksatlı olarak bu davranışı sergileyen insanların yanlış yol seçtiğini ifade ederek şöyle konuştu:

"Maçı izleyen 45 bin taraftarımızın desteğine teşekkür ederiz. 90 dakika boyunca futbolcuların yanında oldular. Alınan sonuç doğal olarak insanları üzüyor. Buna karşılık tepki vermelerini de saygı ile karşılıyoruz. Bu kadar kalabalık bir ortamda 50-100 kişinin verdiği tepki normaldir. Önemli olan buradaki niyettir. Bu insanları başarıya alıştırdık. Herkes bizden başarı bekliyor. Hep beraber üzülüyoruz, hep beraber sevineceğiz."

Arsenal’i de Kiev’i de yeneriz

MAHMUT Uslu, Dinamo Kiev beraberliği ile umutsuzluğa kapılan sarı lacivertli taraftarlara seslenerek, takımın genç bir kadroya sahip olduğunu ve biraz sabır gerektiğini savundu. Mehmet Aurelio, Tuncay Şanlı ve Nicolas Anelka gibi yıldızları bu yönetimin transfer ettiğini hatırlatan Uslu, transferin futbolun içinde her zaman varolduğunu dile getirerek, "Güiza’yı, Emre’yi, Burak’ı da biz aldık. Bu takıma inanıyoruz, taraftarın da inanmasını istiyoruz" dedi. Uslu, Şampiyonlar Ligi’nde kötü başlangıç yapan takımın tam kadro olduktan sonra, Arsenal’i yenebileceğini, Dinamo Kiev’i de deplasmanda devirebileceğini iddia ederek, "Futbolda her şey var. Kazanabiliriz de, kaybedebiliriz de. Önemli olan istikrarlı bir şekilde ülkemizi temsil edebilmemiz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!