Dünyanın en zengin kulübü Çin ekibi iddiası

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en zengin kulübü Çin ekibi iddiası
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2016 17:42

Son dönemde yaptığı flaş transferler ile adından sıkça söz ettiren Çin futbolu, şimdi de yeni bir iddia ile futbol kamuoyunu sarstı.

Haberin Devamı

Çin Halk Cumhuriyeti’nin resmi haber ajansı Xinhua, dünyanın en zengin kulübünün Guangzhou Evergrande olduğunu yazdı. Ajans, Guangzhou Evergrande takımının Real Madrid, Barcelona ve Manchester United’dan daha zengin olduğunu öne sürdü.

Xinhua’nın servis ettiği haberde; “Guangzhou Evergrande halka açılmadan önce dünyanın en zengin kulübü Manchester United idi. Ancak şimdiki piyasa değerleri göz önünde bulundurulduğunda; Evergrande, 3.35 milyar dolarlık değeri ile Real Madrid (3.26 milyar dolar) ve Manchester United’ı (2.35 milyar dolar) geçmiş durumda” ifadelerini satırlarına taşıdı.

Ajans ayrıca, iddiasını biraz daha ileriye taşıyarak Avrupa’nın önde gelen kulüplerinin mali açıdan Guangzhou Evergrand ile aynı kalibrede dahi olmadığını iddia etti.

Haberin Devamı

Ajansın bu haberi Avrupa futbol kamuoyunu olduğu kadar Çin futbol kamuoyunu da ikiye böldü.

Söz konusu verilerin ve haberin ardından değerlendirmelerde bulunan Çin futbolu ekonomi uzmanı Chris Atkins, ajansın haberinin sağlam temellere dayanmadığı görüşünde.

Ajansın bahsi geçen haberini “saçma” olarak nitelendiren Atkins, Guangzhou Evergrande’nin henüz kendi stadına dahi sahip olmadığının altını çizerek haberin gerçeği yansıtmadığı görüşünü savundu. (Sporcope)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!