Dünyada Neler Oluyor

Güncelleme Tarihi:

Dünyada Neler Oluyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2012 00:00

Haberin Devamı

Eric Clapton bu resimden 20 milyon dolar kazanacak

İngiliz rockçı Eric Clapton (67), şu sıralar müzik dışında işler peşinde. Koleksiyonundaki Gerhard Richter (80) eserini satacağı açıklandı.

/images/100/0x0/55ea3283f018fbb8f870d55b

Eric Clapton, Richter’in 1994’te resmettiği yağlıboya çalışma ‘Abstraktes Bild’i (809-4), 2001 yılında Sotheby’s’deki bir müzayededen satın aldığında sadece 3.4 milyon dolar ödemişti.
Şimdiyse 12 Ekim’de yine Sotheby’s’de yapılacak müzayedede 14 ila 21 milyon dolar bir fiyata satılacağı söyleniyor.
Abstraktes Bild eseri, Gerhard Richter’in 1990’ların ortalarında yaptığı serideki dört eserden biri. Eserlerden üçü Clapton’da yer alırken, bir tanesi Tate ve İskoçya Ulusal Galerisi koleksiyonunda.

Haberin Devamı

Ürkütücü mü, komik mi

Özgün çalışmalarıyla dikkat çeken Alman sanatçı Thomas Schütte, çarpıcı işleriyle bu kez Londra’da. Önceleri mimari modeller, suluboya resimler, seramik ve paslanmaz çelikten heykeller yaparken; son yıllarda FİMO hamurundan figürler üretmeye başladı Schütte.
Büyük, eğri burunları ve kendilerine benzer partnerleriyle, hem garip hem eğlenceli, çoğunlukla da korkutucu fotografik figürler bunlar.
Alman sanatçı bugüne dek Avrupa, Asya ve Amerika’da birçok galeriye eserleriyle konuk oldu. ‘United Enemy’ adlı sergisiyse 18 Kasım’a kadar Londra’daki Serpentine Gallery’de. www.serpentinegallery.org

Müziğim seks ve ölüm için çalıyor

Müthiş gitarist, swing ve blues’un önemli temsilcilerinden, eski Dire Straits üyesi Mark Knopfler’i (63) bilmeyen yoktur.
Uzun zamandır solo albüm çıkarmaya devam eden Knopfler, röportaj vermekten pek hoşlanmıyor. Ama geçen hafta, yeni CD’si ‘Privateering’in çıkmasıyla birlikte Alman gazetesi Die Zeit’a konuşmuş.
İlk soru tabii ki, neden bu kadar az röportaj verdiği üzerine. Cevabıysa çok basit; “Çünkü sakin bir hayat sürmek istiyorum. Popüler kültürün dayattığı şeyleri yapmayı sevmiyorum. Buna biraz da ne yazık ki utangaçlığım da eklenince durum böyle oluyor.”
Ünlü olmak hakkındaysa bakın kendisiyle nasıl dalga geçiyor, “Evet, şarkılarımı Nepal’deki taksici bile biliyor. Buna bizzat tanık oldum. Ama artık daha çok düğünlerde ve cenaze törenlerinde çalınıyor. Yani sekste ve ölümde...”

NEREDE NE VAR

NEW YORK

Haberin Devamı

Kurgusal açıdan

İngiliz genç sanatçı Lynette Yiadom-Boakye’nin kişisel sergisi ‘All Manner of Needs’ New York’taki Jack Shainman Galeri’de açıldı. Sanatçı bu seride kurgusal objelere yoğunlaşıyor. 13 Ekim’e kadar görülebilir. www.jackshainman.com

Bin kere izlenir

Majestic Tiyatrosu’nda bu sezon ‘Operadaki Hayalet’ sahneleniyor. Broadway’in en uzun soluklu sahnelenen bu eseri, 1988’de tam yedi Tony Ödülü kazanmıştı. Haftanın her günü izlenebilir. www.majestic-theater.com

LONDRA

Modern Munch

Edvard Munch’un ‘Çığlık’ının sanat dünyasında yarattığı durumu bilmeyen yoktur. Kendisi 19. yüzyıl sanatçısı sayılır ama Tate Modern’de 14 Ekim’e kadar sürecek ‘Edvard Munch: The Modern Eye’ sergisi onun 20. yüzyıl işlerini gösteriyor.

Çaykovski’den

Haberin Devamı

Londra’daki Royal Opera House’da Kuğu Gölü balesi sahneleniyor. Çaykovski’nin muhteşem müziğini ve bu gösteriyi kaçırmayın. 8 Ekim-24 Kasım tarihleri arasında.

BERLİN

Bi acayip vakıf

Helmut Newton Vakfı’nın yeni sergisi oldukça çarpıcı. ‘White Women/Sleepless Nights/Big Nudes’, 18 Kasım’a kadar Fotoğraf Müzesi’nde görülebilir. www.smb.museum

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!