Dünyaca ünlü triatletler Alanya'da

Güncelleme Tarihi:

Dünyaca ünlü triatletler Alanyada
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2013 12:17

Triatlonda Dünya Şampiyonasından sonra en önemli organizasyon olan Triatlon Dünya Kupası'nın bir ayağı, Alanya'da yapılacak.

Haberin Devamı

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen ay Londra'da yapılan Triatlon Dünya Şampiyonası sırasında Uluslararası Triatlon Federasyonunun kongresinin de gerçekleştirildiğini kaydetti. Kongre sırasında gelecek yıl dünya şampiyonası ve kupalarının yapılacağı yerlerin ve tarihlerinin belirlendiğini anlatan Güneş, yaptıkları başvuru sonucu Alanya'nın Triatlon Dünya Kupası'nın yapılacağı yerlerden biri seçildiğini ifade etti.

Dünya Kupası yarışlarının, 27 ve 28 Eylül 2014'te yapılacağını kaydeden Güneş, "Bunun bir üstü Dünya Şampiyonası, bir üstü Olimpiyatlar. Bundan büyük gurur duyduk" dedi. Bu yıl Alanya'da gerçekleştirilen 2013 Avrupa Şampiyonası için de iki yıl uğraştıklarına değinen Güneş, şöyle devam etti:

"Avrupa Federasyonu'na bunu kabul ettirebilmek, şampiyonayı Alanya'ya alabilmek için mücadele ettik. Bu yıl yaptığımız Avrupa Şampiyonası'ndan tam puanla döndük. Avrupa Federasyon Başkanı'na görüşlerini sorduğumda söylediği söz beni hem ülkem hem de federasyonum adına çok gururlandırdı. Federasyon Başkanı bana, 'Çıtayı çok yükselttiniz, bundan sonra yarışacakların işini zorlaştırdınız' dedi. Dünya Kupası'nı alırken sadece yapacağımız işleri içeren bir dosya hazırladık. Masaya oturduk, pazarlık bile yapmadık. Bu organizasyon da Türkiye'ye verildi. Bundan gurur duyuyorum."

Şampiyona için dünyanın en önemli triatletlerinin Alanya'ya geleceğini belirten Güneş, bu yarışlara katılan sporcuların olimpiyatlar için puan almaya başlamasının, ilçede yapılacak yarışları hareketlendireceğini vurguladı.

"Dünya Şampiyonası için destek gerekli"

Federasyon Başkanı Hamdi Güneş, Triatlon Dünya Kupası'ndan sonraki adım olan Dünya Şampiyonası'nın ise çok daha büyük bir organizasyon olduğunu anlattı. Şampiyonanın gelecek yıl Kanada'da, 2015'te de ABD'nin Chicago kentinde yapılacağını belirten Güneş, federasyon olarak en erken 2016 için adaylık başvurusunda bulunma şansları olduğuna işaret etti. Geçen ay Londra'da düzenlenen şampiyonaya 8 bin 500 sporcunun katıldığının altını çizen Güneş, Hyde Park'ta gerçekleştirilen yarışlar için ünlü Trafalgar Meydanı'nın bir hafta triatlona tahsis edildiğini vurguladı.

Buckingam Sarayı'nın önünün de bisiklet turu için kapatıldığını belirten Güneş, şöyle konuştu:

"Bizim ülkemizde bazı şehirlerimizde yol kapatmada sorun çıkabiliyor. Alanya veya Antalya'nın bu konuda sıkıntısı yok. Bunları çözdükten sonra yapabiliriz. Ama gerçekten büyük organizasyon, masrafı büyük. Sponsorlar gerekli. Federasyon olarak tek başımıza bunun altından kalkma şansımız yok. Herkes sahip çıkarsa ve isterse neden olmasın."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!