Dünya Süper Ligi geliyor

Güncelleme Tarihi:

Dünya Süper Ligi geliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2016 12:13

Real Madrid, Manchester United, Barcelona, Arsenal gibi dev kulüplerin yer alacağı bir Dünya Süper Ligi projesi geliştirildi. 2021'de hayata geçirilmesi beklenen projede amaç; en çok taraftara sahip kulüplerin bu avantajını paraya çevirmek. Dünya Süper Ligi'nde Brezilya ve Çin'den bile kulüpler var; Türkiye'den ise herhangi bir takımın adı dahi geçmiyor.

Haberin Devamı

Futboldaki cevheri gören kâr odaklarının şimdiki hedefi bir Dünya Süper Ligi kurmak. Hedef yıl ise 2021.

Barcelona, Manchester United gibi gezegenin en zengin kulüplerinin Çin, Avustralya, ABD gibi ülkelerde haftalık maç oynamasını sağlayacak bu projede, Real Madrid, Juventus ve Bayern Münih'in de adı ciddi biçimde geçiyor. Bu dünya devlerinin arasına Çin, Brezilya, Güney Afrika gibi ülkelerden kulüplerin de katılmaları bekleniyor.

ÖNCELİK İNGİLİZ KULÜPLERİNDE
Elde edilen bilgiye göre Dünya Süper Ligi için yapılacak davetlerde önceliği İngiliz kulüpleri alıyor. Ancak İngiltere Premier Ligi, kupalar ve Avrupa kupaları nedeniyle fikstürleri çok yoğun olan İngiliz takımlarının bu maç yoğunluğunu nasıl kaldırabileceği tartışma konusu.

MANCHESTER UNITED KESİN KATILIYOR
Ancak Manchester City'nin katılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Çin sermayesinin satın almaya çalıştığı Liverpool da büyük ihtimalle bu ligde yer alacak. Manchester United'sız bir Dünya Süper Ligi olamayacağı görüşü nedeniyle bu kulübün de bir şekilde ikna edileceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NİN SONU MU GELİYOR?
Dünya Süper Ligi fikrinin önümüzdeki 5 yıl içinde dev kulüpleri Şampiyonlar Lİgi'yle Dünya Süper Ligi arasında bir seçim yapmaya itebileceği konuşuluyor. Yani Dünya Süper Ligi, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin sonunu getirebilir.

İşte Dünya Süper Ligi'nde olması planlanan kulüpler:

ABD: Los Angeles Galaxy, New York City

Avustralya: Melbourne City

Brezilya: Corinthians

İtalya: Juventus, AC Milan, Inter Milan

İspanya: Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid

Güney Afrika: SuperSport United (Johannesburg)

Almanya: Bayern Münih, Borussia Dortmund

Fransa: Paris Saint-Germain, Lyon

İngiltere: Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United.

Türkiye'den herhangi bir takımın adı geçmiyor.


EPFL ŞİDDETLE KARŞI ÇIKIYOR
Global bir futbol ligi fikrinin karşısında ise güçlü bir isim var. Avrupa Profesyonel Futbol Ligleri (EPFL) Başkanı Jacco Swart böyle bir fikrin hayata geçmesi halinde zengin kulüplerle az gelirli kulüpler arasındaki uçurumun artık tamir edilemez biçimde açılacağını söylüyor.

Haberin Devamı

Mirror'a konuşan Swart, 'Önümüzdeki birkaç yıl içinde global futbol ligini göreceğiz. Bu kimsenin durdurabileceği bir gelişme değil. Bu yeni lig TV'lere pazarlanacak, dev sponsorlar bulunacak. Ancak futbolu var eden gerçekler, geleneksel futbol formatları alt üst olacak' diye konuştu.

LONDRA'DA GİZLİ TOPLANTI
Geçtiğimiz Mart ayında Londra'da bir otelde gizli bir toplantı yapılmıştı. Dorchester Hotel'de yapılan o toplantıda Chelsea, Arsenal, Manchester United, Liverpool ve Manchester City'nin üst düzey isimleri bir araya gelmişti. Amaç üst düzey kulüplerin kendi liglerindeki derecesine bakılmaksızın doğrudan Şampiyonlar Ligi'ne katılmasını sağlamaktı.

Haberin Devamı

UEFA DEVLER LİGİ'NDE DEĞİŞİKLİK YAPMIŞTI
UEFA da bu istekleri görmezlikten gelmemiş ve 2018'den itibaren UEFA sıralamasındaki ilk 4 ligi üst sırada bitiren 4'er takımın doğrudan Şampiyonlar Ligi'ne katılacağını açıklamış ancak burada üst düzey kulüp ayrımı yapılmayacağını da belirtmişti. Yani Leicester City gibi sürpriz şampiyonlar çıktığında bu takımların hak ettikleri gibi Şampiyonlar Ligi'ne katılacağının altını çizmişti. Anlaşılıyor ki bu değişiklik futbolun zengin devleri için yeterli değil. (cnnturk.com)

BAKMADAN GEÇME!