Dünya Kupası haberleri

Güncelleme Tarihi:

Dünya Kupası haberleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2010 00:00

Haberin Devamı

Sırbistan yenilgisi Löw’ü fena dağıttı

DÜNYA Kupası’nın favorileri arasında gösterilen Almanya’nın, önceki gün Sırbistan’a 1-0 yenilmesi ülkede şok tesiri yarattı. Mağlubiyete çok sinirlenip kontrolünü kaybeden teknik direktör Joachim Löw, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, gaf üstüne gaf yaptı. Rakipleri Sırbistan’ı, Hırvatistan ve Bosna-Hersek ile karıştıran 50 yaşındaki çalıştırıcı, Klose’nin gördüğü kırmızı kartı değerlendirirken, “Tecrübeli bir futbolcunun Bosna yarı sahasında rakibine böyle girmememesi gerekirdi” diyerek ilk gafını yaptı. Löw, rakiplerinin de gol pozisyonları bulduğunu ifade etmek isterken, “Bana göre Hırvatların da bir kaç gollük şansları vardı” ifadesini kullandı.

Özür dileriz Eriksson sana haksızlık etmişiz

Haberin Devamı

DÜNYA Kupası C Grubu’ndaki iki maçında da berabere kalan İngiltere’nin son Cezayir karşılaşmasında ortaya koyduğu kötü futbol, İngiliz basınını çok kızdırdı. The Sun gazetesinde yapılan yorumda, milli takımın kimseye zevk vermeyen bir futbol oynadığı belirtilip bundan teknik direktör Fabio Capello sorumlu tutuldu. Capello’dan önceki çalıştırıcı Sven Goran-Eriksson’a atıfta bulunan gazete, “Özür dileriz, sana haksızlık etmişiz. Eriksson’u çok yerden yere vurduk ama onun zamanında İngiliz futbolu, son 40 yılın altın dönemini yaşadı” ifadesi kullanıldı. Bu arada, maç sonrası öfkeli bir İngiliz taraftarın polis barikatını aşarak İngiltere soyunma odasına girdiği ve sakatlığı nedeniyle kadroda yer almayan David Beckham’a hakaret ettiği ortaya çıktı.
Öte yandan, müşterek bahis şirketlerinin, favori gösterilen İngiltere’nin berabere kalması nedeniyle 10 milyon sterlin kazandıkları ifade edildi.

Yıldızlar oynasın diye sarı kart kuralı değişti

FIFA, yıldız futbolcuların, 2010 Dünya Kupası’ndaki final maçında sarı kart cezalısı durumuna düşmemesi için yalnızca bu upaya özel olarak, sarı kart kuralında değişikliğe gitti. 2002’de Alman Michael Ballack’ın, 1994’de İtalyan Alessandro Costacurta’nın ve 1990’da Arjantinli Claudio Caniggia’nın kart cezalısı oldukları için final maçına çıkamadığını göz önünde bulunduran FIFA yetkilileri, geçmiştekinin aksine, yarı finalde görülen bir sarı kartla final öncesi cezalı duruma düşme kuralını kaldırdı.
Bu durumda bir futbolcu, bir yarı final maçında ancak doğrudan veya ikinci sarı karttan sonra kırmızı kart görürse final maçında oynayamayacak. Daha önceki kurala göre, bir sarı kartı bulunan futbolcu, yarı finalde de sarı kart görmesi halinde final maçında cezalı duruma düşüyordu. En az bir maç cezalı duruma düşürten kırmızı kart kuralında ise herhangi bir değişiklik yapılmadı. FIFA sözcüsü Marius Schneider, “FIFA’nın yapmak istediği şey kısaca, gözde futbolculara finallerde forma şansı vermek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!