Dumanı tüten satış

Güncelleme Tarihi:

Dumanı tüten satış
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2017 21:49

DÜNYANIN ikinci büyük tütün şirketi British American Tobacco (BAT), İngilizce deve anlamına gelen Camel ve Pall Mall gibi markaların sahibi ABD’li Reynolds American’ı 49.4 milyar dolara satın aldı.

Haberin Devamı

ABD’nin ikinci büyük tütün şirketi olan Reynolds’ın halen yüzde 42 hissesine sahip BAT, satın almayla birlikte şirketin tümüne sahip oldu. İki şirket arasında pazarlıklar ekim ayından beri sürüyordu. BAT’ın, daha önce yaptığı teklifi 2 milyar dolar artırarak, ABD’li rakibi Reynolds American ile anlaşmaya vardığı belirtildi. Reynolds’ın hâlihazırda yüzde 42 hissesine sahip BAT, satın almayla birlikte ABD’nin en büyük ikinci tütün şirketinin tümüne sahip oldu.

BAT CEO’su Nicandro Durante, konuyla ilgili yaptığı açıklamada birleşmenin istikrarlı kâr büyümesi ve hissedarlara önemli getiri sağlayacağını söyledi. Uzmanlara göre BAT’ın ABD piyasasındaki varlığını artıracak anlaşma, geleneksel sigaralara talebin azalmasının ve elektronik sigara kullanımının artmasının bir sonucu. Birleşme, Marlboro’nun üreticisi dünyanın en büyük tütün firması Philip Morris’in tahtını sallayabilir. BAT, 2008 yılında yapılan özelleştirmede Tekel’i 1.7 milyar dolara satın almıştı. British American Tobacco Grubu, 100 yılı aşkın süredir, yaklaşık 180 ülkede tütün sektöründe faaliyet gösteriyor. Grubun portföyünde 200’ün üzerinde ürün bulunuyor. 41 ülkede 44 fabrikası olan BAT’ın dünya genelinde yaklaşık 57 binin üzerinde çalışanı var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!