Drogba ile Emenike karşı karşıya

Güncelleme Tarihi:

Drogba ile Emenike karşı karşıya
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2013 17:39

Galatasaraylı Drogba ve Fenerbahçeli Emenike, "Yılın Afrikalı Futbolcusu" ödülü için daraltılan 10 adaylık listede yer aldı.

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig takımlarından Galatasaray'ın Fildişi Sahilli golcüsü Didier Drogba ve Fenerbahçe'nin Nijeryalı forveti Emmanuel Emenike, 2012-2013 sezonunun en iyi Afrikalı futbolcusuna verilecek ödül için son 10 isim arasına girdi.

Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF), internet sitesinden, 1992'den itibaren CAF tarafından olmak üzere, 1970 yılından bu yana verilen "Yılın Afrikalı Futbolcusu" ödülü adaylarının sayısının 25'ten 10'a düşürüldüğünü açıkladı. Daraltılmış listede, ödülü son 2 yıldır kazanan Manchester Cityli Yaya Toure'nin yanı sıra Türkiye liginde top koşturan Galatasaraylı Drogba ve Fenerbahçeli Emenike de kendilerine yer buldu.

Öte yandan son 10 isim arasında, Emenike'den başka Vincent Enyeama, Ahmed Musa ve John Mikel Obi olmak üzere 3 Nijeryalı futbolcu daha yer aldı.

Drogba'nın 2006 ve 2009 yıllarında iki kez kazandığı, geçen yıl ise ikinci olduğu ödülü, 4 kez ile en fazla alan isimler, Kamerunlu Samuel Eto'o ve Ganalı Abedi Pele, bu seneki adaylar arasına giremedi. Ödülün sahibi, 9 Ocak 2014'de Nijerya'nın Lagos kentindeki gala gecesinde belli olacak.

Haberin Devamı

İşte o 10 isim:

Ahmed Musa (Nijerya), Asamoah Gyan (Gana), Didier Drogba (Fildişi Sahilleri), Emmanuel Emenike (Nijerya), John Obi Mikel (Nijerya), Jonathan Pitroipa (Burkina Faso), Mohamed Abou-Treika (Mısır), Pierre-Emerick Aubameyang (Gabon), Vincent Enyeama (Nigerya) and Yaya Toure (Fİldişi Sahilleri)

BAKMADAN GEÇME!