Diyarbakırspor'da gündem yönetim sorunu

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırsporda gündem yönetim sorunu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2012 11:44

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Spor Toto 3. Lig 3. Grup'ta mücadele eden Diyarbakırspor'un kulüp yönetimine kayyum ataması yapılacağını belirterek, “Atanacak Kayyum, kulübü kongreye götürüp oradan yönetim çıkarırsa, bu takım kapanmadan yoluna ilerleyecek. Aksi takdirde tasfiye sürecine girecek” dedi.

Vali Toprak, Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen “Diyarbakırspor'un Sorunlarını Değerlendirme Toplantısı'nda” yaptığı konuşmada, bir süre önce yapılan Diyarbakırspor'un 2. Olağanüstü Kongresi'nde yönetimin divan heyetine kaldığını hatırlatarak, divan heyetinin de kayyuma götürmek üzere evrakları İl Dernekler Müdürlüğü'ne teslim ettiğini söyledi. İl Dernekler Müdürlüğü'nün de ilgili mevzuat uyarınca kayyum ataması için Asliye Hukuk Hakimliği'ne kayyum ataması için başvurduğunu ifade eden Toprak, en son aldıkları bilgiye göre kayyum atanmasının yapılmak üzere olduğunu belirtti.

-“Kulübe verebileceğim bir kaynak yok”

Toprak, kulübün düzenli gelir kaynaklarına sahip olmaması dolayısıyla her sezon ekonomik sıkıntılar yaşandığını vurgulayarak, şöyle konuştu: “Birilerinin katkısı ve geçici çözümlerle belli bir noktaya götürülmüş. Ama şimdi yönetilemez, götürülemez bir noktaya geldi. Bir kaç sezon içerisinde süper ligden 3. lige kadar düştü, yönetim yok, teknik direktör yok, kulüp binası yok... Günlük katkılarla yürümüyor. 2010 yılında takımın Futbol Federasyonu'na olan borçları nedeniyle kulüp lisans çıkaramaz haldeydi. O yıl yaklaşık 3 milyon liraya yakın bir rakamın ödenmesi konusunda ciddi bir çalışma yapıldı ve yasak kaldırıldı. Bir yıl sonra yine aynı şeyler yaşandı, yine katkı yapıldı. Bir sezonda 5-6 teknik direktör değişimi, çok sayıda futbolcu ile sözleşme yapılması sıkıntılara neden olmuştur. Bir sorumsuzluk örneği yaşanmış. Bu sürdürülebilir değildir. Kulüp şehrin çimentosudur. Bu çimentoyu güzellikte tutabilmek için iyi yönetmek lazım. Her şeyden önce hazırcılıktan kurtarmak gerek.

Vali olarak futbol kulübüne verebileceğim bir kaynak yok. Bu mümkün değildir. Yönetimin kayyuma gittiği gerçek. Asliye Hukuk Hakimliği'nce bir kayyum ataması yapılacak. Bizim müdahalemiz asla ve asla söz konusu değildir. Atanacak kayyum, kulübü kongreye götürüp oradan yönetim çıkarırsa bu takım kapanmadan yoluna ilerleyecek. Aksi takdirde tasfiye sürecine girecek. Büyükşehir belediye başkanını da toplantıya davet ettim. Ancak aynı saate başka bir toplantısı olduğu için katılamadı.”

Vali Toprak'ın yanı sıra Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Şahismail Bedirhanoğlu, Diyarbakır Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Burç Baysal, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Remzi Can, Diyarbakır Girişimci İş Adamları Derneği Başkanı Alaattin Korkutata, kulüp eski başkanı Nurullah Edemen, Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Müdürlüğü Futbol İl Temsilcisi Mehmet Altındağ, İl Dernekler Müdürü Mehmet Selim ile çok sayıda davetlinin katıldığı toplantı basına kapalı olarak sürüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!