Dinle Alex! Kulağının tribünde olmasına izin vermem

Güncelleme Tarihi:

Dinle Alex Kulağının tribünde olmasına izin vermem
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2012 00:41

Aziz Yıldırım, Alex problemine son verilen toplantıda konuşulanları Hürriyet’e anlattı.“Alex’in kalmasını ya da gitmesini konuşmam. Ben prensip konuşurum. Kendisi de bu yönde bir talepte bulunmadı. Zaten bir yıl daha bizimle mukavelesi var. Takımda kalmaya elbette devam edecek.”

Haberin Devamı

TÜRKİYE ve özellikle Fenerbahçe, günlerdir Alex ile Aykut Kocaman arasındaki krizi konuşuyor. Kim haklı, kim haksız tartışmaları bitti, olay, Alex’in Fenerbahçe’deki günlerinin sayılı olduğu noktasına bile getirildi.

Ve dün Fenerbahçe Kulübü’nde kritik bir görüşme gerçekleşti. Yaşananlara ilk müdahalesini, Gaziantepspor maçında sahaya inip, Alex lehine tezahüratta bulunan taraftarı anonsla uyararak yapan başkan Aziz Yıldırım, Alex ile yaklaşık 1.5 saat süren bir görüşme yaptı.

SARACOĞLU'NDA DEV BULUŞMA / SEMİH BAHADIR'IN OBJEKTİFİNDEN

Haberin Devamı

ALEX KULÜP BİNASINA BÖYLE GELDİ / WEB TV

Kulüp binasındaki toplantıya başkan Aziz Yıldırım ve Alex’in yanı sıra, tercüman Samet Güzel, asbaşkan Ali Yıldırım, yönetici Deniz Tolga Aytöre de katıldı.

‘Yazdıklarım yanlış Başkan’

Herkes aklındakini, hissettiğini, düşündüğünü açık açık söyledi. Bunun olması zaten bekleniyordu. Ama acaba içeride Aziz Yıldırım Alex’e ne demiş, kaptan başkanına neler anlatmıştı. Bir gerginlik olmuş muydu, ipler kopma noktasına gelmiş miydi?

Bütün bunları başkan Aziz Yıldırım’a sorduk. Alex ile toplantıdan hemen sonra Samandıra Tesisleri’ne geçmişti, dönüşte ne konuşulduğunu tek tek anlattı...
Alex kendisine herhangi bir konuda ve özellikle Aykut Kocaman ile ilgili bir şikayette bulunmuş muydu?
- Hayır böyle bir şey konuşmadı. Buradaki olay, oynamayan bir futbolcunun bundan rahatsız olmasıdır. Bunu da Alex bana söylemiş değil. Ben size söylüyorum. Alex oynamayan bir futbolcu olarak durumdan rahatsız olmuştur.

- Peki yaptıklarının, yani yazdığı tweetlerin yanlış olduğunu düşünüyor mu?
- Bana tweet yazmanın yanlış olduğunu baştan düşünmediğini ancak sonra bunun kullanıldığını farkettiğini söyledi. Kendisi de organize bir şekilde bu yazdıklarının başka yerlere çekildiğini görmüş. ‘Bütün bunlardan dolayı çok üzgünüm’ dedi.

Haberin Devamı

‘1 yıl daha bizim oyuncumuz’

Alex’in yumuşak perdeden konuşmaları karşısında Aziz Yıldırım’ın tavrı ne olmuştu?
Fenerbahçe Başkanı, takındığı tavır ve yaptığı uyarıların normal, hatta sıradan olduğunu, büyütülmemesi gerektiği görüşünde:
-  Herkesin kurumsal yapı içinde hareket etmesi gerektiğini anlattım. Kulağının tribünde olmasına izin vermeyeceğimi söyledim. Olması gerekenler de zaten bunlar değil mi?
Ve herkesin son birkaç gündür merak ettiği soru... Alex’in bugünlerde veya devre arasında gönderilmesi gibi bir şey söz konusu olmuş muydu?
Yıldırım’ın buna yanıtı da net oldu...
- Ben böyle bir şeyi konuşmam. Ben prensip konuşurum. Eğer istiyorsa futbolcu kendisi bunu konuşur. Ama Alex böyle bir şey söylemedi. Zaten kendisi bizim 1 yıl daha mukaveleli oyuncumuz. Takımdan gitmesi söz konusu değil. Alex’in mukavelesi devam edecek.

Haberin Devamı

‘Kaptan prensipler hatırlatılıp uyarıldı’

FENERBAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım’ın, takım kaptanı Alex de Souza ile yaptığı görüşmeyle ilgili kulübün resmi sitesinden açıklama yapıldı. Açıklamada, kurumsal yapı çerçevesinde kulübün prensiplerini hatırlatarak bazı uyarılarda bulunduğu, Brezilyalı futbolcunun da bu prensipler doğrultusunda çalışmalarına devam edeceğinin teyit edildiği belirtildi.



Neden sahaya indim

“Maçta yapılan tezahüratların organize olduğunu biliyordum. Kadınlar ve çocuklara bile bunu yaptırdılar. Dayanamadım, anonsa gittim.”

Haberin Devamı

BU sırada Başkan, kulağına gelen bir söylentiyi aktarıyor:
“Alex’e para teklif ettiğim söyleniyor. Kalması için para teklif ettiğimi iddia edenler de olmuş twitter’den, gitmesi için de... Bunlar yanlış şeyler. Böyle bir şey hiç olmadı, olamaz da!”
Alex takımda kalmaya devam edeceğine göre, yarınki maçta kadroda olacak mıydı?
“İdmana çıkıp çıkmaması bile mesele yapılıyor. Alex bu takımın oyuncusu. Daha önce de idmana çıktı, yine çıkar. Spartak Moskova maçında kadroda olup olmayacağı da benim bileceğim bir şey değil. Her şey normal mecrasında yürür, oynayıp oynamayacağına hocası karar verir.”
‘Organizasyona’ dayanamadım
Ve son olarak, tartışma konusu olan sahaya inip anons yapma konusunu sorduk... Aziz Yıldırım, daha önce görülmemiş bu olayı hangi duygularla yapmış, nasıl karar vermişti?
“Beni aşağıya indiren olay, bu tezahüratların organize bir şekilde yaptırılmış olmasıydı. Düşünün, orada sadece bayan ve çocuk taraftarlar varken bu tezahürat nasıl yapılır? Tamamen organize bir olay olduğunu bildiğim için, müdahale etme gereği duydum.”

Haberin Devamı

F.Bahçeli futbolculara göre Kocaman haklı

ALEX ile Aykut Kocaman arasındaki tatsızlıkla ilgili herkes bir görüş dile getiriyor. Peki ama olayı en sıcak yaşayan futbolcular ne diyor? Takım içinde bu krize nasıl bakılıyor?
Bu soruları sarı lacivertli takımın tecrübeli futbolcularından birine sorduk. Olayın tarafı olmamak için önce konuşmak istemedi. Sonra isminin yazılmaması kaydıyla ne düşündüğünü anlattı. Bu söylediklerinin hemen hemen takımın tümü tarafından da paylaşıldığını eklemeyi ihmal etmedi.
İşte Fenerbahçeli futbolcunun krize ilişkin söyledikleri:
- Bize göre bu olayda bir kişi haklı ise o, Aykut Kocaman’dır. Alex’in tavrı doğru değil.
- Tweet atarak hocayı eleştirmek doğru değil. Hele Alex gibi birisine bu hiç yakışmıyor.
- Alex’in yaptığının hocanın otoritesini sarsmaktan başka bir anlamı yok.
- Aykut Kocaman, Alex’e karşı bir şey yapmasaydı diğer futbolcular üzerinde ağırlığı kalır mıydı?

Alex’e para mı teklif etmişim

Başkan Yıldırım, kulağına gelen bir söylentiyi aktarıyor: “Alex’e para teklif ettiğim söyleniyor. Kalması için para teklif ettiğimi iddia edenler de olmuş Twitter’den, gitmesi için de... Bunlar yanlış şeyler. Böyle bir şey hiç olmadı, olamaz da!”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!