Dilli kaşarlıya bu para fazla

Güncelleme Tarihi:

Dilli kaşarlıya bu para fazla
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2017 16:28

Selçuk Yöntem’in, tost yerken çekilen bir fotoğrafını menüde kullandığı gerekçesiyle Bambi Cafe’ye açtığı dava sürüyor. Sanatçının talep ettiği tazminat Yargıtay’a takıldı.

Haberin Devamı

350 bin lira istedi

Selçuk Yöntem’in Bambi Cafe’de dilli kaşarlı tost yerken çekilen fotoğrafı, 3 yıl önce mekanın menüsüne basılmıştı. Yöntem fotoğrafın kendisinden habersiz kullanıldığı gerekçesiyle 350 bin lira tazminat talebiyle dava açtı. Geçen yıl karar çıktı, Yöntem’e dosya masrafı ve faiziyle 423 bin lira tazminat ödenmesi kararlaştırıldı.

 Yargıtay kararı bozdu

Ancak davalının itirazı üzerine söz konusu karar Yargıtay’a taşındı. Yargıtay 11. Hukuk Dairesi’nin yeni kararı kısa süre önce taraflara ulaştı. Daire, mahkemenin belirlediği maddi tazminat tutarında makul bir indirim yapılması gerektiğini vurguladı. Bozma kararı sonrası, dava yeniden yerel mahkemeye döndü.  

Dilli kaşarlıya bu para fazla

Haberin Devamı

CAFENİN SAHİBİ KONUŞTU: KENDİ RIZASI İLE ÇEKİLDİ 

Davalı cafenin sahibi Fatih Güner hükmedilen tazminat tutarı için “Yüreğim yandı” ifadesini kullanarak şunları söyledi: “3 TL’ye, 5 TL’ye hamburger tost satarak bu tutarı ödemem gerekecek. Selçuk Yöntem’in kendi rızası ile çektirdiği bir resmin, bir derginin iç sayfasında yer alan nüshasının, 3-5 TL’ye hamburger satan bir işletmenin birkaç menüsünün iç sayfasında kullanılması dolayısıyla 250 bin TL ödenmesi isteniyor; böyle bir adalet olmaz.”

 

BAKMADAN GEÇME!