Dijitale yılda 135 milyon dolar

Güncelleme Tarihi:

Dijitale yılda 135 milyon dolar
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2017 22:14

GARANTİ Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, Türkiye’de bireysel müşterilerde dijital finansal işlemler hacminde yüzde 24’lük payla lider olduklarını söyleyerek “Yani dijital ortamdaki her dört işlemden biri Garanti’den yapılıyor. Garanti’nin aktiflerde pazar payı yüzde 12, dijitalde yüzde 24. 20 yıldır liderliği bırakmıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Erbil, dijital bankacılık kapsamında bankanın teknolojiye her yıl yaklaşık 135 milyon dolar yazılım ve donanım yatırımı yaptığını söylerken; dijitaldeki büyümenin gelecekte şube kapatma ya da çalışan azaltma anlamına gelmeyeceğini ifade etti. Garanti’nin 20 yıllık dijital serüveni ile gelecek projelere ilişkin düzenlenen basın toplantısında Erbil ile birlikte Teknoloji ve Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hüsnü Erel ve Dijital Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Didem Dinçer Başer bulundu. Erel, zırhlı araç izlemesinden mobil uygulamalara dijital ortamda yer alacak tüm uygulamaları kendi mühendislerinin yazdığını dile getirerek “1600 kişiyiz ve tamamı mühendis. Özellikle yazılım ve iş geliştirmede çalışıyoruz. Kendi ihtiyacımız olan teknolojik uygulamaların yanı sıra BBVA’nin diğer ülkelerine de yol gösterici oluyoruz. Meksika’ya ve Romanya’ya kredi kartı paketi verdik. BBVA’nın bulunduğu ülkeler arasında örnek bankayız” dedi.

Haberin Devamı

MEVDUAT MAKİNESİ

Erel, geliştirdikleri tüm ürün ve hizmetlerin temelinde; basitlik, hız ve güvenilirlik yattığını belirterek şöyle konuştu: “Garanti Teknoloji’yi farklılaştıran başlıca kabiliyetlerinden biri de, bugünün ‘start up’larının çalışma modeliyle aynı olan, çevik yöntemler sayesinde iş kolları ve teknoloji takımlarının tek bir ekip olarak üretebilme yeteneği. Sürekli gelişen ve yaşayan uygulamalara imza atan bir ekibimiz var” dedi. 20 yılda şube dışı bankacılık anlamında internet ve mobilin yanı sıra ATM’lerin çok önemli yer tuttuğuna dikkat çeken Erel şöyle konuştu: “ATM’lerden 100 lira çekiliyorsa, 107 lira yatırılıyor. ATM’lerimiz mevduat makinesi gibi çalışıyor.” Didem Dinçer Başer de, 5 milyon aktif dijital müşteriye hizmet verdiklerini kaydederek “3.9 milyon aktif mobil müşterimiz var. Garanti’nin müşteri işlemlerinin yüzde 92’si dijital kanallardan gerçekleşirken, kredi kullanımının yüzde 45’i dijitalden yapılıyor. İşlemlerin çoğunluğu da yüzde 46 oran ile mobilden yapılıyor. Şubelerin payı yüzde 8” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!