Devre arasının en hareketli takımı Galatasaray

Güncelleme Tarihi:

Devre arasının en hareketli takımı Galatasaray
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2014 12:08

Spor Toto Süper Lig'e verilen arada Türk futbolunun "Üç Büyükler"i olarak bilinen Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe hem oynadıkları maçlarla hem de transfer gündemleriyle medyada geniş yer alırken, en hareketli takım olarak Galatasaray dikkati çekti.

Haberin Devamı

Galatasaray, devre arası döneminde 2'si özel, 3'ü ise Ziraat Türkiye Kupası'nda olmak üzere toplam 5 maç oynarken, transferde de 4 yeni ismi kadronu kattı. Hazırlık dönemindeki ilk maçlarını THY Antalya Cup organizasyonunda yapan sarı-kırmızılılar, önce Hollanda ekibi Ajax'ı 1-0 yenerken, finalde ise normal süresi 0-0 tamamlanan karşılaşmada İskoçya temsilcisi Celtic'i penaltılarda 5-4 mağlup edip, kupanın sahibi oldu. Karşılaşmalarını Ziraat Türkiye Kupası B Grubu'nda sürdüren "Cim Bom", ilk maçında Tokatspor'u Türk Telekom Arena'da 2-0 yendikten sonra, deplasmandaki iki maçında Medical Park Antalyaspor'la 1-1 berabere kalıp, Elazığspor'a da 1-0 mağlup oldu.

Transferde de en hızlısı

Galatasaray, devre arasında "Üç Büyükler" içinde transferin de en hareketli takımı oldu. Sarı-kırmızılılar, İsviçre ekibi Grasshopper'dan İzet Hajrovic, Bucaspor'dan Umut Gündoğan, Kayserispor'dan Salih Dursun ve Brezilya'nın Gremio takımından Alex Telles'i kadrosuna katarak 4 yeni genç isme imza attırdı. Ajax ile yapılan hazırlık maçında attığı golle dikkatleri çeken A2 takımından İbrahim Coşkun'la da profesyonel mukavele yapan Galatasaray, İsviçre'nin Basel takımından Endoğan Adili ile önce transfer görüşmelerine başlandığını duyurup, sonra da oyuncuyu İstanbul'a getirmesine karşın, transferin tamamlandığını henüz açıklamadı.

Kadrosundaki isimlerden Engin Baytar'ı Çaykur Rizespor'a kiralayan sarı-kırmızılılar, özellikle yabancı oyuncu kontenjanını açabilmek için Dany Nounkeu, Nordin Amrabat ve Riera'yı başka kulüplere gönderme çabasına girmesine karşın, henüz sonuç alamadı. Galatasaray'da sakatlanarak sezonu kapatan Bruma'nın da yine yabancı kontenjanında boşluk oluşturmak için formalite olarak kiralanması gündemde.

Beşiktaş transferde henüz sonuç alamadı

Devre arasında Ronaldinho görüşmeleriyle gündeme oturan Beşiktaş, henüz hiçbir isme resmi sözleşme imzalatmadı. Brezilyalı yıldız oyuncu Ronaldinho'nun ağabeyi ve menajeri Roberto Assis'le İstanbul'da gerçekleştirilen görüşmelerden sonuç alamayan siyah-beyazlı ekip, şu ana kadar sadece yine Brezilya ekiplerinden Botafogo'dan Nicolas Lodeiro için kiralama görüşmelerine başlandığını duyurdu. Beşiktaş, devre arasında kaleci Günay Güvenç'i Adanaspor'a, Michael Eneramo'yu ise Kardemir Karabükspor'a kiralarken, Mehmet Akgün ile Dentinho'nun sözleşmelerini karşılıklı olarak feshetti. Siyah-beyazlı ekip, devre arası hazırlıkları kapsamında 3 hazırlık maçı oynamasına karşın galip gelemedi. İlk maçında Almanya'nın Borussia Mönchengladbach takımıyla 1-1 berabere kalan Beşiktaş, ikinci maçında Güney Kore temsilcisi Gyeongnam'a 1-0 yenilirken, son maçında ise Hırvatistan'ın RNK Split takımıyla 2-2 berabere kaldı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe transferde sessiz

Devre arası döneminde "Üç Büyükler"in transferde en sessiz takımı lider Fenerbahçe oldu. Ara transfer döneminde henüz hiçbir oyuncuyu kadrosuna katmayan ve görüşmelere başlandığı yönünde açıklama dahi yapmayan sarı-lacivertliler, yalnızca Medical Park Antalyaspor'la anlaşan Semih Şentürk'ün sözleşmesini karşılıklı olarak feshetti. İkinci yarı hazırlıkları kapsamında 3 özel maç oynayan Fenerbahçe, Alanyaspor'a 2-1 yenilip, Alman ekibi Hannover 96'yı 2-1 yenerken, son maçında Azerbaycan'ın Neftçi Bakü ekibiyle de 0-0 berabere kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!