Depremzede Ebru yürüyor

Güncelleme Tarihi:

Depremzede Ebru yürüyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ebru Karataş, 6 yaşında sevgi dolu bir kız çocuğu. Geçen yıl 17 Ağustosa kadar koşup oynuyor, gülümseyip çığlık atabiliyordu. Marmara depreminde Gölcük'te, enkazın altından 91 saat sonra kurtarıldı. Ama artık eski Ebru değildi. Beyninde meydana gelen hasar nedeniyle, yürüyemeyor ve konuşamıyordu. Tedavi sonucu minik Ebru, tam 1 yıl sonra yürüteçle de olsa hayata minik adımlar atmaya başladı.

Babasını depremde yitiren Ebru, Kemerburgaz'daki Ataburgaz Yaşamkent Fizik Rehabilitasyon Merkezi'nde 2 haftadır tedavi görüyor. Doktoru Rıza Nejat, minik Ebru'nun şu anda ortama ve arkadaşlarına alışma aşamasında olduğunu, uyum dönemi geçirdiğini söyledi. Dr. Nejat, ‘‘Ebru'nun rahatsızlığı, uzun süre enkaz altında kalmasından dolayı beyinde meydana gelen hasara bağlı. Çocuklarda bu tür rahatsızlıkların düzelme şansı çok daha fazla. Çünkü beyin tamamen gelişimini tamamlamamış. Yaşı büyük olsa bu şansı bulunmazdı. 2-3 ay sonra çok daha iyi olacak’’ dedi.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Oya Güleç de, kafa travmasına bağlı rahatsızlıklarda tedaviye katılımın çok önemli olduğunu vurguladı. Ebru'yu ilk geldiğinde elinden tutarak yürütmeye çalıştıklarını, ancak minik depremzedenin, dengesini sağlayamadığını, korktuğunu belirten Dr. Güleç, ‘‘Şimdi yanında biri olmak kaydıyla yürüteçle küçük adımlar atabiliyor’’ dedi. Ebru'nun yanından ayrılmayan annesi Asiye Karataş ve ağabeyi Erol Karataş, minik depremzedenin yaşama dönüşünde en büyük desteği sağlıyorlar. Asiye Karataş, ‘‘Doktorlar, yüksek ateş geçirdiği için beyninde hücre ölümleri olduğunu ve bu yüzden konuşamayıp, yürüyemediğini söylediler. Şimdi burada tedavi görüyor. Doktorları onunla çok iyi ilgileniyorlar. İnşallah iyileşip, eski neşeli günlerine dönecek’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!