Denktaş’ın durumu iyiye gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Denktaş’ın durumu iyiye gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2011 00:00

KALPTEKİ ritm bozukluğundan kaynaklanan pıhtılaşma nedeniyle beyindeki damarlarda tıkanıklık yaşayan ve kısmi felç geçiren KKTC’nin 1’inci Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın (87) Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi’nde tedavisi yoğun bakımda devam ediyor.

Haberin Devamı

YDÜ Nöroloji Ana Bilim Dalı Hocalarından Dr. Amber Eker, “gece boyunca süreci takip eden doktor olarak, muayenesinde kötüleşme olmadığını söylemek istiyorum. Denktaş’ın bilinci hastaneye geldiğinden beri açık. Uyuklamaları azaldı. Daha tepkili, daha hızlı, herkesi tamamen tanıyor, yakınlarıyla konuşuyor, iletişimi gayet rahat. Bir sürü komutlarımızı anlıyor. İlk gelişinde sol tarafında hiçbir hareket yoktu ama buradaki izlememizle ve erken müdahalemizle sol tarafında hafif hafif hareketler başladı.” Uzun dönemde nasıl bir durumda olacağını günlük muayenelerle bildireceklerini, şu anda bunu tahmin etmenin güç olacağını kaydeden Eker, “bir kötüleşme olmamasının çok önemli olduğunu, minik minik iyileşmelerin olmasının sevindirici olduğunu” kaydetti.

Haberin Devamı

Rauf Denktaş’ın oğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş da olay duyulduğu andan itibaren telefon açan, hastaneye gelen, kendilerine ulaşan ve ulaşamayan, dualarını eksik etmeyen herkese teşekkür etti ve “Dua edip, ekibe güvenip beklemeye devam edeceğiz. Ümit ediyoruz ki her geçen gün daha iyi haberlerle buraya çıkacağız. Dua edeceğiz, başka çare yok” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!